Kemal Kılıçdaroğlu: Süleymani'nin öldürülmesi büyük sorunların başlangıcı olabilir

Kemal Kılıçdaroğlu: Süleymani'nin öldürülmesi büyük sorunların başlangıcı olabilir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesiyle ilgili, "Umarım Orta Doğu uçuruma sürüklenmez" dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İran'ın dini lideri Ali Hamaney'in 'manevi oğlu' kabul edilen ve birçok kişi tarafından ülkenin bir sonraki Cumhurbaşkanı olacağı düşünülen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesine ilişkin açıklamada bulundu. "Süleymani'nin öldürülmesi büyük sorunların başlangıcı olabilir" diyen Kılıçdaroğlu, "Umarım Orta Doğu uçuruma sürüklenmez" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu televizyoncuların Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Genel olarak gündemi değerlendiren Kılıçdaroğlu İran Devrim Muhafızları Komutanı Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesine ilişkin olarak konuştu. 

ABD'nin Irak'ı vurmasından sonra İran'ın bölgede etkili bir güç olmaya başladığının altını çizen Kılıçdaroğlu, Kasım Süleymani'nin bu süreçte IŞİD gibi örgütlerle ciddi mücadele yürüttüğünü vurguladı. "Süleymani'nin öldürülmesi Orta Doğu'da büyük ve yeni sorunların başlangıcı olabilir" mesajını veren Kılıçdaroğlu, "Bizim Erdoğan'dan beklentimiz Orta Doğu politikalarında daha itidalli bir tutum takınmasıdır, Türkiye'yi Orta Doğu ateşinden uzak tutmasıdır. Silahların değil aklın, mantığın, duyguların hakim olması gerekir. Buna ihtiyaç vardır" ifadelerini kullandı. CHP lideri, hem İran'ın hem Amerika'nın sağ duyulu hareket etmesini temenni ettiğini belirtti. 

Dün Meclis Genel Kurulu'nda Libya Tezkeresi'ne 'Hayır' oyu veren partisinin kararının arkasında duran CHP lideri, "Libya'daki mevcut yönetimi BM meşru hükumeti olarak kabul ediyor. Dolayısıyla Türkiye'nin BM'ye başvurarak Libya'da barış gücü oluşturması talebinde bulunması işin doğasına en uygun olanıdır. BM oraya el atarsa sıcak çatışmanın önüne geçilebilir" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun gündemle ilgili açıklamaların satır başları:

SÜLEYMANİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİ: Kasım Süleymani'nin öldürülmesi Ortadoğu'da yeni ve büyük sorunların başlamasına neden olabilir. Bu olay Türkiye'yi de etkiler. Erdoğan'an beklentimiz daha itidalli davranması ve Türkiye'yi Ortadoğu'daki ateşten uzak tutmasıdır.

AÇIKLANAN ENFLASYON RAKAMLARI: Saray'ın enflasyonla bir sorunu yok, onlar 'enflasyon sıfırdır' diyebilir. Ama vatandaşın enflasyonu yüzde 30-35'lerde

LİBYA TEZKERESİ: Libya'daki mevcut yönetimi BM de Türkiye de meşru hükümet olarak kabul ediyor. Türkiye, BM'ye başvurup Barış gücü oluşturulmasını istemeli.

LİBYA TEZKERESİ: Keşke birileri Erdoğan'a satranç oynamayı öğretebilse. Böylece üç-dört hamle sonrasını düşünebilir.

YENİ PARTİLER: İki parti liderinin açıklamaları bizim düşüncelerimizle yüzde 99 örtüşüyor. Seçimlerde ittifakı konuşabiliriz.

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI: Bu kararı biz ya da Parlamento alamaz. Kararıalacak tek makam Saray'dır.

KANAL İSTANBUL: Bu proje olmayacak zaten, çünkü kaynakları yok. Halk yoksulluğu, ekonomik krizi aklına getirmesin diye suni gündem yaratılıyor.

TEZKERE OYLAMASINDAKİ FİRE: CHP yalnızca iki fire verdi. Asıl büyük fire HDP'den oldu.

MUHARREM İNCE'NİN ADAYLIĞI: İsterse Genel Başkanlığa aday olabilir. Aday olabilmek için gerekli imza şartını yüzde 20'den yüzde 5'e zaten biz indirdik.

DEĞERLİ KONUT VERGİSİ: Anayasa'ya aykırıdır, mutlaka Anayasa Mahkemesi'ne iptali için başvuru yapacağız.

TANK PALET FABRİKASI: Erdoğan insanların gözünün içine baka baka yalan söylüyor.

YERLİ OTOMOBİL: Destekliyoruz ama yapabilmek değil yaptığını satabilmek önemli.

S-400 TARTIŞMALARI: Erdoğan Trump ne isterse onu kabul edecek, çünkü bugüne kadar hep öyle yaptı.