Katilin adı Şükrü Efe: Eski eşini öldüren erkek, ağırlaştırılmış müebbete mahkum edildi

Kayseri Kadın cinayetleri kadın cinayeti Gündem haberleri
Katilin adı Şükrü Efe: Eski eşini öldüren erkek, ağırlaştırılmış müebbete mahkum edildi

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde eski eşi Nuran Koçer'i (40) öldüren Şükrü Efe'nin (41) cezası, Yargıtay tarafından onandı. Katil erkek, ağırlaştırılmış müebbete mahkum edildi.

Eski eşini katleden erkek, bedelini ömür boyu hapis ile ödeyecek.

Şükrü Efe, 3 Mart 2021'de Kocatepe Mahallesi'nde oturan eski eşi Nuran Koçer'in evine gitti. Burada taraflar arasında tartışma, ardından da kavga çıktı. Kavgada Şükrü Efe, 3 çocuğunun annesi Nuran Koçer'i tabancayla vurarak öldürdü. Olayın ardından kaçan Efe, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne 200 metre uzaklıktaki evde yakalanarak, gözaltına alındı. İşlemleri sonrası adliyeye sevk edilen Efe, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Şükrü Efe hakkında 'eşi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 16 Aralık 2021'de görülen davanın 4'üncü duruşmasında sanık Efe, eşini öldürmek istemediğini belirterek, "Olayı tasarlamadım. Savcılık şikayetini geri çekmesi için konuşmaya gitmiştim. Bana hakaret ettikten sonra bu olay gerçekleşti. Yavrularım için mücadele veriyorum. Lütfen çocuklarım yalan söylemesin. Askerlik yapmış bir insanım. Eğer olayı tasarlamış olsaydım; ayağına doğru sıkmazdım. Şarjörüm doluydu. Tasarlamanın ne olduğunu burada öğrendim. Bizim yuvamızı yıktılar. Allah da onların yuvasını yıksın. Acımın tarifini kimse bilemez. Keşke böyle bitmeseydi. Pişmanım" dedi.

Heyet, yargılama sonunda Efe'yi, 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Heyet, sanık hakkında 'tahrik' ve 'iyi hal' indirimi uygulamadı.

YARGITAY'DAN ONAMA

Sanık Şükrü Efe'nin avukatı, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi'nin de uygun bulduğu karara itiraz edip, dosyayı Yargıtay'a taşıdı. Dosyanın geldiği 1'inci Ceza Dairesi, yapılan itirazı karara bağladı. Ceza Dairesi, sanık hakkında verilen cezaya yapılan itiraz taleplerinin yerinde görülmediğine vurgu yaparak, temyiz başvurusunun esastan reddine karar verdi. Ceza Dairesi, yerel mahkeme ve istinaf mahkemesinin kararında usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığı, delillerde ve işlemlerde de eksik olmadığı, cezaların kanuni bağlamda uygulandığının anlaşıldığını kaydetti. Ceza Dairesi'nce onama kararının oy birliğiyle alındığı belirtildi. 

 

Kaynak: DHA

Kayseri Melikgazi kadın cinayeti