Kastamonu Bozkurt'ta selde kaybolan vatandaşları arama kurtarma çalışmaları sürüyor

Kastamonu
Kastamonu Bozkurt'ta selde kaybolan vatandaşları arama kurtarma çalışmaları sürüyor

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde meydana gelen sel felaketinde kaybolan vatandaşları arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde etkili olan selin ardından başlatılan arama kurtarma ve temizlik çalışmaları sürdürülüyor.

İlçede 11 Ağustos'taki şiddetli yağışın ardından yaşanan selde kaybolanlara ulaşmak için geniş çaplı çalışma yürütülüyor. Havadan ve karadan çalışma yapan ekipler, evlerinde mahsur kalan kişileri tahliye ediyor.

Sele kapılarak sürüklenen araçlar da iş makinelerinin yardımıyla bulundukları yerden kaldırılıyor. Sel sırasında, ilçe merkezine sürüklenen toprak, kum, ağaç ve kaya parçalarının kaldırılması için ekipler yoğun bir çalışma yürütüyor.

Türk Kızılay ve çeşitli sivil toplum kuruluşları, ilçenin farklı noktalarında halka sıcak yemek ve gıda yardımında bulunuyor.

BABASININ YANINDA SELE KAPILAN RABİA AYDEMİR'İ ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Kastamonu'da babasının yanında sele kapılan Rabia Aydemir'i arama çalışmalarıda tüm hızıyla devam ediyor.

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde sele kapılan 13 yaşındaki Rabia Aydemir'i arama çalışmalarına üçüncü gün de devam edildi.

Zarbana Çayı'nın taşması sonucu Özlüce köyünde sel sularına kapılan 13 yaşındaki Rabia Aydemir'i arama çalışmalarına AFAD, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği üyeleri katıldı.

"EKİPLERLE BİRLİKTE DÖRT GÜNDÜR KIZIMI ARIYORUZ"

Baba İbrahim Aydemir, evlerinin yanındaki Zarbana Çayı’nın aşırı yağış sonrası taştığını ve 20-30 saniye içerisinde taştığını bildirdi. Her tarafın sel sularının altında kaldığını belirten Aydemir, "Sel gelince ben iki kızımla traktöre bindim. Ama traktör devrilince suya kapıldık. Ben ağaca çıktım, küçük kızım Erva da bir ağaç dalına takılıp kurtulmuş. Ama büyük kızım Raiba suda kaybolup gitti. Ekiplerle birlikte 4 gündür kızımı arıyoruz." dedi.

Kaynak: AA

Kastamonu Kastamonu sel kastamonu bozkurt bozkurt sel sel felaketi Bozkurt son dakika haberler