Karısına sarkıntılık yaptığı için komşusunu öldürdü: "Ben namusumu temizledim"

Kayseri
Karısına sarkıntılık yaptığı için komşusunu öldürdü: "Ben namusumu temizledim"

Kayseri'de komşusu Afganistanlı Tamim Mirza'yı (23) başına taşla vurarak öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan Ziya H. "Tamim, bir süredir eşime rahatsızlık veriyordu. Ben namusumu temizledim" dedi.

Melikgazi İlçesi Battalgazi mahallesinde meydana gelen olayda, organize sanayi bölgesinde fabrika işçisi Afganistan uyruklu Tamim Mirza, istimlak duvarı yanında başı taşla ezilerek öldürülüp üzeri taş ve otlarla kapatılmış şekilde bulundu. Mirza'nın cesedi, yapılan incelemenin ardından Kayseri Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Yapılan inceleme ve görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda cinayet şüphelisi olarak komşusu Afganistan uyruklu Ziya H. gözlatına alındı. 

"BEN NAMUSUMU TEMİZLEDİM"

Ziya H'nin, polise verdiği ifadesinde cinayeti itiraf ederek, "Tamim, bir süredir eşime rahatsızlık veriyordu. Eşimle telefonla ve yüz yüze görüşmeye çalışıyordu. Olayın olduğu yere Tamim'i çağırdım ve uyardım. Aramızda kavga çıktı. Ben de yerden aldığım taşı başına vurdum. Aldığı darbe ile kayalıklardan düştü. Ben namusumu temizledim" dediği öğrenildi.

TUTUKLANDI

Ziya H. polisteki sorgusunun ardından Kayseri Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Ziya H., buradaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Ziya H. (33) çıkarıldığı nöbetçi mahkemede tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Cinayet zanlısı Ziya H.'nin polis sorgusunda olduğu gibi mahkemede de cinayeti namusunu temizlemek için işlediğini söylediği öğrenildi.

Kaynak: DHA

sarkıntılık Afganistanlı