Kargocu kılığında 370 milyon liralık vurgun!

Ankara Dolandırıcılık yöntemleri Bursa
Kargocu kılığında 370 milyon liralık vurgun!

Ankara'da kendilerini kargocu olarak tanıtan ve kargo teslim tutanağının altına koydukları senetleri vatandaşlara imzalatan 3 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin, bu yöntemle toplam 370 milyon lira tutarında senet imzalattıkları kişileri icraya verdikleri belirlendi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, "nitelikli dolandırıcılık" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarına yönelik çalışma başlattı.

Kargo firması çalışanı olarak kendilerini tanıtan 3 kişinin, hediye paketi teslimatı bahanesiyle bir kişiye tutanak imzalattıkları, tutanağın altına pencere yöntemiyle imza bloku açarak senet yerleştirdikleri tespit edildi.

Bunun üzerine eş zamanlı operasyon düzenleyen polis ekipleri, 3 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin, bu yöntemle toplam 370 milyon lira tutarında senet imzalattıkları kişileri icraya verdikleri belirlendi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkartılan bu kişilerden 2'si hakimlikçe tutuklandı, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KENDİLERİNİ POLİS OLARAK TANITTIKLARI KADINI 600 BİN LİRA DOLANDIRAN 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Olay, 14 Aralık'ta  Bursa merkez Osmangazi ilçesinde meydana geldi. F.K.'yi cep telefonuyla arayıp kendisini polis olarak tanıtan şüpheli, kadının adının hırsızlık olayına karıştığını söyledi. Konunun yargıya intikal etmemesi gerekçesiyle F.K.'den para isteyen şüpheli, kadının yaşadığı eve gitti. F.K.'den 39 cumhuriyet altını, 2 çeyrek altın, 1 gram altın, 1 bilezik, 750 euro ile 1100 leva alan şüpheli kaçtı. F.K., 600 bin liralık para ve ziynet eşyasını, kendisini polis olarak tanıtan kişilere verdiğini anlattığı yakınlarının dolandırıldığını söylemesi üzerine polise ihbarda bulundu.

Polis ekipleri, görgü tanıklarının ifadelerine başvurup, çevredeki güvenlik kameralarının görüntülerini inceleyerek, dolandırıcılığı Sakarya'dan gelen A.S.'nin gerçekleştirdiğini belirledi. Teknik ve fiziki takibe alınan şüphelinin, olayı, Şanlıurfa'da ikamet eden M.A.Y. ile birlikte gerçekleştirdiği tespit edildi. Şüpheliler, her 2 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla yakalanıp gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde 7 cep telefonu, 1 dizüstü bilgisayar, 11 sim kart ve 1 hafıza kartı ele geçirildi. Polis, ele geçirilen malzemelere el koydu. Emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edilen A.S. ve M.A.Y. çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. 

Kaynak: AA