Karayalçın'dan Kılıçdaroğlu ile görüşme sonrası flaş açıklama: CHP'de tam kapasite çalışmamızı engelleyen bir durum var

Kemal Kılıçdaroğlu CHP Gündem haberleri

Eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın bugün CHP Genel Merkezi'nde Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Karayalçın, "CHP örgütünün siyasi mimarisi tümüyle değişmeli" dedi.

Eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, bugünkü CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından Haber Global'de görüşmenin detaylarını açıkladı.

Karayalçın'ın açıklamaları şöyle:

Bugün Sayın Kılıçdaroğlu ile görüştük. 45 dakika görüşmemiz oldu. Talepte ben bulundum. Arkadaşlarıma sizi davet ediyoruz diye ifade kullanılmış ama ben bir başvuruda bulunmuştum zaten. Bugün görüştük, iyi de oldu. Memnunum bu görüşten. Hem düşüncelerimi anlattım hem önümüzdeki dönem yapacağım çalışmalara ilişkin bilgi verdim. CHP örgütünün siyasi mimarisi tümüyle değişmeli. Benim değişim tanımım bu. Benim değişim tanımımda tümüyle örgüt mimarisinin değişmesi var.

Bizim CHP olarak tam kapasite çalışmamızı engelleyen bir durum var. Yeni bir siyasi mimari inşasına gerek var. Ben onu söylüyorum. Tüzüğün de tam işlerlik kazanmasını sağlayacak önlemlerin ortaya konması gerekiyor.

Düşüncelerimi proje metni haline getirerek kongre sürecinde partimize davet edeceğimizi söyledim. Kongreler sürecine giriyoruz. Genel Başkan değişimini gerekli gören de, benim gibi yapının değişmesini gerekli gören de, neyi gerekli görüyorsa, bu çalışma sürecine katılmalı.

 

Kaynak: Haber Global TV

Eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın CHP Genel Merkezi Kemal Kılıçdaroğlu