Karaismailoğlu'dan "2024'te İBB Başkanlığına aday olacak mısınız?" sorusuna yanıt

Karaismailoğlu'dan "2024'te İBB Başkanlığına aday olacak mısınız?" sorusuna yanıt

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu katıldığı canlı yayında "2024'te AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacak mısınız?" sorusuna cevap verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Habertürk'te Kübra Par'la Açık ve Net programına konuk oldu. Gündemdeki konuları değerlendiren Bakan Karaismailoğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu.

EKREM İMAMOĞLU'NA SERT SÖZLER

Bakan Karaİsmailoğlu, "Ekrem İmamoğlu'yla yaşanan gerginliğin sebebi ne?" sorusuna, "Bizim kişilerle bir problemimiz yok. İstanbul için uğraşıyoruz. Beceriksizliklerini gizlemek için böyle karalama kampanyalarına başvuruyorlar. Karşımızda İstanbul'u yönettiğini zanneden bir kesim var." diye yanıt verdi.

Bakan, açıklamasının devamında "İstanbul'da yapılacak çok iş var ama yapmıyorlar. Üstüne vazife olmayan konularda hep konuşuyorlar." dedi.

2024'TE İSTANBUL'A ADAY OLACAK MI?

Bakan Karaismaioğlu, "2024'te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına AK Parti'den aday olacak mısınız? Yaşanan gerginliklerin bununla ilgisi var mı?" sorusu için de, "Şu anda bana kutsal bir görev verildi. Türkiye'nin Ulaştırma ve Altyapı Bakanıyım. 84 milyona hizmet ediyorum. Bu gurur bana yeter. İstanbul'da bunun içinde. Bizim tek çabamız Türkiye'ye hizmet etmek. 84 milyonun içinde tabii ki İstanbul'da var" ifadelerini kullandı.

"MÜHENDİS İHRAÇ EDECEĞİZ" SÖZLERİ

Geçtiğimiz günlerde Bakan Karaismailoğlu'nun "Mühendis ihraç edeceğiz" sözleri sosyal medyada çok konuşulmuştu.

Karaismailoğlu bu sözleri için şu açıklamalarda bulundu:

"Mühendisliğin ne olduğunu bilenlere anlatmak lazım bunu. Lafı istediği gibi anlamak isteyenler var. En önemli mühendislik işleri kendimiz yapar olduk. Yabancı mühendisler bizim paramızı aldılar ve yıllarca süründürdüler. Çanakkale Köprüsü Türk mühendisleri tarafından yapıldı. Son 20 yılda kazandığımız mühendislik becerileriyle dünyada iş yapar olduk. Ben mühendisim, 26 yıldır şantiyelerde çalışıyorum. Bu işin içinden geldim. Artık çok iyi mühendislerimiz var. Türkiye artık bu konularda aranan bir ülke haline geldi. Mühendislik ithal eden bir yerden mühendislik ihraç eden bir yere geldik. Anlatmaya çalıştığımız ifade buydu."

Kaynak: Diğer

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Adil Karaismailoğlu karaismailoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı