Karadenizlilerin gizli yöntemi açığa çıktı! Hamsi ayıklarken dakikalarca uğraşma devri sona eriyor
Kış aylarında taze balık tüketmek isteyenlerin en çok tercih ettiği balık türleri arasında hamsi yer alır. Farklı pişirme yöntemleri ile hazırlanan ve keyifle tüketilen hamsileri temizlemek ve ayıklamak için dakikalarca uğraşmanıza gerek kalmayacak.
Hamsi ayıklarken dikkatli ve tedbirli davranmak gerektiğini hepimiz biliriz. Ancak bu dikkat ve tedbirin sizi yavaşlatmasına izin vermenize gerek yok. Uygulayabileceğiniz bazı pratik bilgiler ile hamsi ayıklamak artık çok olay hale geliyor.
Hamsileri saniyeler içerisinde ayıklamak için ilk olarak hamsiyi kafası yukarı ve göbek kısmı size bakacak şekilde tutun. Ardından baş kısmını elinize alın ve boştaki parmağınızı hamsinin içine doğru bastırarak sakince elinizi aşağı doğru çekin. Bu şekilde hamsinin iç kısmını tek seferde temizleyebilirsiniz. Ardından ise kılçığını ayırarak bir kenara bırakın. Bu süreçte nazik davranmak balığın bölünmeden temizlenmesini sağlayacaktır.