Karadeniz'de sel felaketi: Dereler taştı, araçlar suya gömüldü

Karadeniz Ordu samsun Bartın düzce

Karadeniz'in bazı bölgelerinde sağanak nedeniyle su taşkınları yaşandı. Pek çok ilde sağanak sele dönüştü, yollar trafiğe kapandı. Samsun'da dün sel sularına kapılan Türkan Yılmaz'ın cansız bedenine ulaşıldı. Bakan Yerlikaya ve Bakan Tunç, sel felaketinin yaşandığı Bartın'a doğru yola çıktı.

Karadeniz Bölgesi'ni sel vurdu. Dereler taştı, heyelanlar oldu. Samsun'da odun toplamak için dışarı çıkan bir kadın sele kapılarak hayatını kaybetti. Ardahan'da yıldırım isabet eden 15 yaşındaki çocuk öldü.

Heyelanlar nedeniyle, Karadeniz Sahil Yolu ve Zonguldak-İstanbul Karayolu ulaşıma kapanırken Çorum, Bartın, Sakarya, Karabük, Düzce, Erzincan ve Zonguldak'da kuvvetli sağanak yağışı devam ediyor. Yağış nedeniyle kentlerde hasar oluştu.

Karadeniz'de sel felaketi: Dereler taştı, araçlar suya gömüldü - Resim : 1

KARADENİZ SAHİL YOLU İKİ YÖNLÜ TRAFIĞE KAPATILDI

 Ordu'da etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezinden geçen bazı derelerde taşkın meydana geldi.

Taşkın nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu Giresun ve Samsun olmak üzere iki yönlü trafiğe kapatıldı.

Dün akşam itibariyle başlayan yağış nedeniyle Altınordu ilçesinden geçen Bülbül Deresi'nin bazı bölümlerinde taşkın meydana geldi. Dere üzerindeki köprülerin demir korkuluklarını yıkan su, cadde ve sokakları göle çevirdi. Taşkın nedeniyle birçok ev ve iş yerini su bastı.

Taşbaşı Mahallesi'ndeki kilisenin yanından geçen derede de taşkın meydana geldi.

Taşkın ile gelen su Karadeniz Sahil Yolu'nu göle çevirdi. Uluslararası konuma sahip olan yol hem Ordu-Giresun hem de Ordu-Samsun olmak üzere iki yönlü trafiğe kapatıldı.

BARTIN'DA EV VE İŞ YERLERINI SU BASTI

 Kentte dün başlayan kuvvetli yağış, günlük hayatta olumsuzluklara yol açtı. Dağlardan gelen yağmur suyu nedeniyle Amasra Tüneli'nde su birikintisi oluştu, sürücüler yolda güçlükle ilerledi. Trafik ekiplerinin tedbir aldığı tünelin girişinde Karayolları ekipleri çalışma başlattı.

Çakraz ve Göçkündemirci köylerindeki ev ve iş yerlerini su bastı. İş yerlerinde mahsur kalan esnaf ve vatandaşlar, iş makinesi ve traktörlerle kurtarıldı.

Bartın-Kastamonu kara yolu Çakraz köyü mevkisinde yolun tek şeridi taşkın nedeniyle kapandı. Bartın-Kastamonu kara yolunun Karaçay mevkisindeki taşkında da yol yaklaşık bir saat trafiğe kapatıldı.

Bakan Yerlikaya ve Bakan Tunç, Bartın'a gidiyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sel felaketinden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunmak üzere Bartın'a gidiyor.

Bakan Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Başta Batı Karadeniz bölgemiz olmak üzere sel felaketinden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç ile birlikte Bartın'a doğru karayoluyla hareket halindeyiz. Valiliklerimiz ve AFAD koordinesinde Devletimiz bütün kurumlarıyla bölgede. 23 vatandaşımız helikopter, 73 vatandaşımız ise bot ve iş makineleriyle kurtarıldı. Şu an itibarıyla şükürler olsun can kaybımız yok. Hava Kurtarma ekiplerimiz ve tüm birimlerimiz Milletimizin emrinde" ifadelerine yer verdi. 

Karadeniz'de sel felaketi: Dereler taştı, araçlar suya gömüldü - Resim : 3

ARDAHAN15 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA YILDIRIM  İSABET ETTİ

Sağanak Ardahan'da da etkiliydi. Hanak ilçesine bağlı Börk köyünde, evinin bahçesinde hayvanları ile uğraşan 15 yaşındaki çocuğa yıldırım isabet etti.

Ağır yaralanan çocuk hastaneye kaldırıldı, ancak kurtarılamadı.

DÜZCE SAĞANAK

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde yaklaşık 50 kilometre hıza ulaşan rüzgar nedeniyle dalga boyu 5 metreyi geçti, kıyı balıkçıları denize açılamadı.

Merkeze bağlı Gündolaması köyünde ise derenin taşması sonucu evlerin giriş katlarında su baskını yaşandı, yollar sular altında kaldı. İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler bölgede iş makineleriyle çalışma başlattı.

Karadeniz'de sel felaketi: Dereler taştı, araçlar suya gömüldü - Resim : 4

BARTIN'DA EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI

Kentte dün başlayan kuvvetli yağış, günlük hayatta olumsuzluklara yol açtı.

Dağlardan gelen yağmur suyu nedeniyle Amasra Tüneli'nde su birikintisi oluştu, sürücüler yolda güçlükle ilerledi. Trafik ekiplerinin tedbir aldığı tünelin girişinde Karayolları ekipleri çalışma başlattı.

Karadeniz'de sel felaketi: Dereler taştı, araçlar suya gömüldü - Resim : 5

Çakraz ve Göçkündemirci köylerindeki ev ve iş yerlerini su bastı. İş yerlerinde mahsur kalan esnaf ve vatandaşlar, iş makinesi ve traktörlerle kurtarıldı.

Bartın-Kastamonu kara yolu Çakraz köyü mevkisinde yolun tek şeridi taşkın nedeniyle kapandı. Bartın-Kastamonu kara yolunun Karaçay mevkisindeki taşkında da yol yaklaşık bir saat trafiğe kapatıldı.

Karadeniz'de sel felaketi: Dereler taştı, araçlar suya gömüldü - Resim : 6

ZONGULDAK'IN FİLYOS VE PERŞEMBE BELDELERİ SULAR ALTINDA KALDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Afet ve Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan kırmızı kod uyarısı sonrası Zonguldak'ın Filyos ve Perşembe beldeleri sular altında kaldı.

Zonguldak’ta sağanak yağış sonrası Beycuma beldesinde de taşkınlar meydana geldi. Su taşkınları nedeniyle dükkanlar, araçlar ve evler zarar gördü. Taşkınlar nedeniyle Beycuma Camisi'nin içi sular altında kaldı.

Karadeniz'de sel felaketi: Dereler taştı, araçlar suya gömüldü - Resim : 7

 Taşkın nedeniyle cami kullanılmaz hale geldi.

SAMSUN'DA ABDAL DERESI TAŞTI

Samsun'da da sağanak yağış etkili oldu, sağanak sonrası Çarşamba ilçesine 42 kilometre uzaklıktaki Gökçedere Mahallesi'nde dün akşam sağanak sonrası Abdal Deresi taştı. 

45 yaşındaki engelli kadın Türkan Yılmaz da odun toplamak için dere kenarına gitmişti. Derenin taşmasıyla, kadın akıntıya kapılarak kayboldu.

Çok sayıda arama kurtarma ekibi, Yılmaz'ı bulmak için seferber oldu. Sabah saatlerinde, kaybolduğu yerden 6 kilometre uzaklıkta cansız bedeni bulundu.

Karadeniz'de sel felaketi: Dereler taştı, araçlar suya gömüldü - Resim : 8

BOLU'DA SAĞANAK NEDENİYLE EKİLİ ALANLAR ZARAR GÖRDÜ

 Bolu’da Abant Gölü Milli Parkı yolunda bulunan Kiremitli Deresi, yoğun sağanak yağış sebebiyle taştı. Taşan derenin suları, yollarda sürücülere zor anlar yaşatırken, mahsul ekili alanlar da olumsuz etkilendi.

Karadeniz'de sel felaketi: Dereler taştı, araçlar suya gömüldü - Resim : 9

ÇORUM'DA EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI

 Çorum'da etkili olan sağanak nedeniyle 39 ev ve iş yerine su baskını meydana geldi. Kentte gece saatlerinde başlayan sağanak, sabaha karşı şiddetini artırdı.

Sağanak nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken, bazı ev ve iş yerlerini de su bastı.

KARABÜK – ZONGULDAK KARA YOLUNDA ÇÖKME OLDU

Karabük’ün Yenice ilçesinde sel nedeniyle Karabük – Zonguldak kara yolunda çökme oldu.

Yol çift yönlü ulaşıma kapandı.

İlçede dün gece saatlerinden itibaren etkili olan sağanak sonrası Karabük Zonguldak kara yolu Kayadibi köyü mevkiinde sel meydana geldi.

Sel nedeniyle kara yolunda çökme oldu. Sürücülerin ihbarı sonrası gelen ekipler, yolu çift yönlü trafiğe kapattı.

AFAD BAŞKANI SEZER: BİNE YAKIN HEYELAN VE TOPRAK KAYMASI OLDU

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Karadeniz Bölgesi’nde metrekareye yaklaşık 130 kilogram yağış alındığını, buna bağlı olarak bine yakın heyelan ve toprak kayması olduğunu ve 15 ile yeniden turuncu uyarı verildiğini ifade ederek, çalışmaların hızlı bir şekilde sürdüğünü söyledi.

Kaynak: Ajanslar

Karadeniz sağanak Düzce zonguldak Bartın