Karadeniz'de patlayıp İstanbul'u vuracak! Üçüncü dalga yarın geliyor

İstanbul Karadeniz Gündem haberleri

Karlı ve soğuk hava dalgası yurdu etkisi altına aldı. Küresel tahmin sistemlerine göre soğuk hava sisteminin İstanbul için en kuvvetli aşaması bu geceden itibaren başlayacak. Yarın Karadeniz üzerinden İstanbul'a gelecek kütlelerin yoğun kar yağışına sebep olması bekleniyor.

Günlerdir ülke gündeminde kendine yer bulan soğuk hava dalgası etki alanını genişletti, İstanbul dahil birçok şehir bembeyaz bir sabaha uyandı.

Sözcü'nün aktardığı bilgiye göre; küresel tahmin sistemlerine göre bir süre daha etkisini sürdürecek olan soğuk hava dalgasının İstanbul için en etkili günü bu geceden itibaren başlayacak. Hava forum tarafından yapılan paylaşıma göre Batı Karadeniz açıklarında beklenen siklon en büyük etkisini İstanbul’da gösterecek.

İSTANBUL’U ‘DEK’LER VURACAK

Tahminlere göre soğuk hava dalgasının en sert günü yarın yaşanacak. Deniz etkisi kar yağışı olarak bilinen DEK’ler yarın İstanbul’da kendini gösterecek. Karadeniz üzerinden şehre gelecek kütlelerin yoğun kar yağışına sebep olması bekleniyor.

SOĞUK HAVA DALGASI NE ZAMAN BİTECEK?

Soğuk hava dalgasının perşembe gününe kadar İstanbul ve çevresinde etkisini sürdürmesi bekleniyor. Yurdun doğu kesimlerinde gelecek hafta sonuna kadar kar yağışı sürecek. Karlı hava uzun süre Türkiye gündeminde kalacak.

BÜNYAMİN SÜRMELİ: SEYAHAT PLANLARI ERTELENMELİ

Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışını da değerlendiren Haber Global Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, "Seyahat planları ertelenmeli. Önümüzdeki birkaç gün Anadolu'da dondurucu soğuk etkili olacak. Hafta boyunca kar yağışı devam edecek"  dedi. 

İstanbul'da kar yağışın gece tekrar başlayacağını belirten Sürmeli, " Yarın öğlen saatlerine kadar devam edecek. Akşam saatlerinde tekrar başlayacak. Bazı bölgelerde kar kalınlığı 10-15 santimetreyi bulacak" ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: Haber Global TV

İstanbul Karadeniz