Karadeniz'de yağışın şiddeti azaldı ama... Bünyamin Sürmeli: Zaten toprak suya doydu, damla düşse ağırlığı artırıyor

Haber Global Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, Rize'de felakete neden olan yağışın birkaç gün daha süreceğini ancak şiddetinin azalacağını söyledi. Sürmeli, toprağın suya doyduğunu belirterek, buradaki tehdide dikkat çekti. 

Haber Global Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, sel ve heyelan felaketinin yaşandığı Rize'de kesintilerle yağışın birkaç gün daha süreceğini belirtti. Felakete yol açan seviyede yağışların beklenmediğini belirten Sürmeli, "Zaten toprak suya doydu, üzerine damla düşse bu ağırlığı artırıyor. Bu da heyelan tehlikesini beraberinde getiriyor" dedi.

Sürmeli'nin açıklamaları:

"Yağış miktarı bir gün içinde 220 kilograma yaklaştı. Bu çok ciddi yağış demek. Bu seviyede olmamakla birlikte, kesintilerle yağış görmeye devam edeceğiz. Zaten toprak suya doydu, üzerine damla düşse bu ağırlığı artırıyor. Bu da heyelan tehlikesini beraberinde getiriyor. Birkaç gün daha yağış devam edecek, sonra Karadeniz sınırlarına çıkacak. Arkasından sıcaklıklarda tekrar artış bekliyoruz.

Karadeniz'in toprak yapısı heyelana da elverişli, esnek bir yapısı var. Ürün zenginliği getiriyor ancak sel bakımından böyle bir tabloyu ortaya çıkarabiliyor. Toprağın akışa geçişi, en acısı, can kayıplarını getirdi."

Kaynak: Haber Global TV

Bünyamin Sürmeli hava durumu Haber Global Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli rize yağış