Karabağ şehitleri Ankara'da anıldı

Azerbaycan

Karabağ Savaşı şehitleri, zaferin ikinci yılında Ankara'da da törenle anıldı. Başkentte, Azerbaycan Büyükelçiliği tarafından Karabağ anma programı düzenlendi. Programa kardeş ülke Azerbaycan'dan şehit yakınları ve gaziler de katıldı.

Kardeş ülke Azerbaycan için Azerbaycan Büyükelçiliği tarafından Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nca anma töreni yapıldı.

Anma programında Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Reşat Mammadov, Karabağ'da yaşananları anlattı. Mammadov, Azerbaycan'ın Ermenistan'a geçit vermeyeceğinin altını çizdi.

Mammadov konuşmasında "Azerbaycan Devleti onlara izin vermeyecek. Azerbaycan, Ermenilerin başlarını kaldırıp topraklara göz dikmelerine izin vermeyecek. Azerbaycan Karabağ bölgesini yeniden kurmaktadır. 300'den fazla köyümüz yok oldu. Bütün müzelerimiz, tiyatrolarımız, abidelerimiz mahvedildi ama biz bunları yeniden kurmaktayız" ifadelerini kullandı.

Anma programında Karabağ şehitlerinin çocukları da yer aldı. Karabağ şehitlerinin çocukları ve gaziler savaş günlerini anlattı.

Milli Savunma Bakanlığı da bu anlamlı günde kardeş ülke Azerbaycan'ın şehitlerini andı. Bakanlığın sosyal medya hesaplarından, "Kahraman şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz"  mesajları paylaşıldı.

Kaynak: Haber Global TV

Ankara Karabağ Azerbaycan