Yüz yüze eğitime birçok ilde ara verildi! Peki Hangi illerde okullar tatil oldu?

Türkiye
Yüz yüze eğitime birçok ilde ara verildi! Peki Hangi illerde okullar tatil oldu?

Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı yüz yüze eğitimi de engelledi. 15 Şubat'ta köy okulları yüz yüze eğitime başlayacaktı. Ancak kar yağışı nedeniyle okullar yeniden tatil edildi. Peki hangi illerde yüz yüze eğitime ara verildi? İşte detaylar

15 Şubat günü köy okulları yüz yüze eğitime hazırlanıyordu. Yoğun kar yağışı nedeniyle yüz yüze eğitimin başlaması yeniden aksadı. İstanbul başta olmak üzere bazı illerde okullar yeniden tatil edildi.

HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL OLDU?

İstanbul

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, megakenti etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Vali Yerlikaya, açıklamasında 17 Şubat Çarşamba gününe kadar eğitime ara verildiğini duyurdu. Vali Yerlikaya’nın paylaşımında şu ifadelere yer verildi:

“Kıymetli Hemşehrilerim, Güzel bir kış günündeyiz. Özlemle beklediğimiz kar nihayet geldi. Dün akşam saatlerinden beri İstanbul’da başlayan kar yağışı şehrimizi beyaza bürüdü. Hayırlı ve bereketli olmasını diliyoruz. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden aldığımız bilgiler doğrultusunda; pazartesi ve salı günleri de yoğun kar yağışı ve fırtına bekliyoruz.Malumunuz olduğu üzere: 15 Şubat 2021 Pazartesi gününden itibaren; Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki resmî ve özel ilkokullar, ortaokullar ve imam hatip ortaokullarının bütün sınıf seviyeleri ile bu okulların bünyesindeki ana sınıflarında ilçe hıfzıssıhha kurullarının alacağı kararlar doğrultusunda; Tüm bağımsız resmî anaokulu ve özel eğitim anaokulları ile özel okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 5 gün, yüz yüze eğitim yapılması kararlaştırılmıştı. Buna göre İstanbul’da Adalar, Arnavutköy, Çatalca, Eyüpsultan, Pendik ve Silivri ilçelerimizin hıfzıssıhha kurullarının almış olduğu kararlar gereğince ilk/orta ve imam hatip ortaokulu olmak üzere toplam 73 okulumuzda 4 bin 961 öğrencimizin 15 Şubat 2021 itibariyle yüz yüze eğitime başlaması kararlaştırılmıştı.Son aldığımız meteoroloji verilerine göre; hemşehrilerimizin ve öğrencilerimizin olumsuz hava koşulları sebebiyle mağduriyet yaşamaması için; resmî-özel tüm okullar, halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerimiz, resmî okullardaki destekleme ve yetiştirme kurslarımız ile özel okullardaki takviye kurslarımız da dahil olmak üzere bütün eğitim kurumlarında ‘yüz yüze eğitim’ faaliyetlerine 17.02.2021 Çarşamba gününe kadar ara verilmiştir. Kıymetli İstanbullular,Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malûl ve engellilerimiz, kronik hastalığı bulunanlar ve hamile personelimiz de ayrıca bir talimat veya talebe gerek kalmaksızın, belirlenen tatil süresince idari izinli sayılacaklardır. Olumsuz hava şartları nedeniyle ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri 24 saat görev başında olacak. Sizlerden, özellikle ulaşımda oluşabilecek tehlikelere karşı son derece dikkatli ve tedbirli olmanızı bekliyoruz.”

Giresun

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıya göre 15 Şubat Pazartesi günü saat 23.30 civarında Giresun genelinde kar yağışı bekleniyor. Giresun Valiliği, bu nedenle eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada, “İlimiz genelinde İlçe Hıfzıssıhha Kurulları tarafından alınan kararlar gereği, 16 Şubat 2021 Salı günü eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir” denildi.

Zonguldak

Zonguldak İl Hıfzıssıhha Meclisi Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında toplandı. Toplantıda yeni kararlar alınarak açıklandı. Alınan karara göre özel ve resmi okullara tüm hamile ve engellilere 16- 17 Şubat tarihleri arasında 2 gün tatil edildi.Zonguldak Valiliği tarafından yapılan açıklamada “İlimizde yoğun kar yağışının devam edeceği öngörüldüğünden buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalar gibi risklerden dolayı yüz yüze eğime başlaması kararlaştırılan il geneli Milli Eğitim okulları, resmi ve özel anaokulları, ilkokulların, ortaokulların ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı özel kreş, gündüz bakım evi ve çocuk kulüplerinde yüz yüze eğitime başlama faaliyetlerine 16-17 Şubat tarihlerinde 2 gün süre ile ertelenmesine bu süre zarfından uzaktan eğitime devam edilmesine Rehabilitasyon merkezlerinin yaygın eğitim kurslarının ve tüm özel kursların yüz yüze eğitimlerine 2 gün ara verilmesine bu süre zarfında Zonguldak merkez ve ilçelerinde görevli tüm engelli ve hamle kamu çalışanlarının idari izinli sayılmasına karar verilmiştir” denildi.

Manisa

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde gece saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. İlçenin yüksek kesimlerinde bulunan Dağarlar, Dağhacıyusuf ve Sarıpınar mahallelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime bugün içerisinde ara verildi. Kar yağışı nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklar nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitim uzaktan eğitimle devam edecek.

 

Kırklareli

Kırklareli’nde etkili olan kar yağışının ardından kent merkezi, Pınarhisar, Kofçaz, Demirköy ve Vize ilçelerinde yüz yüze eğitim 1 gün tatil edildi. Kırklareli Valiliğinden gelen açıklamaya göre, "İlimizde etkili olan ve yarın da devam etmesi beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle ilimiz Merkez, Pınarhisar, Kofçaz, Demirköy ve Vize ilçelerinde Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı resmi ve özel okul ve kurumlarında yüz yüze eğitim ve öğretim 16 Şubat Salı günü başlayacaktır. İlimiz Merkez, Pınarhisar, Kofçaz, Demirköy ve Vize ilçelerinde tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olan engelli ve hamile personel 15 Şubat 2021 Pazartesi günü 1 gün idari izinli sayılacaktır” denildi.

Kırşehir

İl Milli Eğitim Müdürlüğü kaynaklarından yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışı nedeniyle yüz yüze öğretim yapan Kırşehir genelindeki tüm okullarda (Destekleme kursları dahil) eğitime bir gün ara verilmiştir"denildi.Kar yağışının ara ara tipi şekline dönüştüğü şehir'de mevsimsel kar yağışının Çarşamba gününe dek sürmesi bekleniyor.

Bartın

Bartın Valiliğince yapılan açıklamada, “Bartın’da elverişsiz hava koşulları nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar göz önünde bulundurularak 15 Şubat 2021 tarihinde yüz yüze eğitime başlayacak olan İlimiz genelindeki tüm okullarımızda ve kurslarımızda eğitime bir gün süre ile ara verilmesine, İlimiz genelindeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personellerimizin bir gün süre ile izinli sayılmalarına karar verildi” denildi.

Bolu

Bolu Valisi Ahmet Ümit, engelli ve hamile kamu çalışanlarının da idari izinli sayılacağını belirttiği sosyal medya paylaşımında, “Yüz yüze eğitime başlanması kararlaştırılan ilimiz genelindeki resmi ve özel öğretim kurumlarındaki eğitim-öğretim faaliyetlerine yaşanması muhtemel yoğun kar yağışı, buzlanma gibi sebeplerle 15-16 Şubat'ta 2 gün süre ile ara verilmiştir” dedi.

Kocaeli

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:“Alınan kararlar doğrultusunda 15 Şubat 2021 Pazartesi gününden itibaren; köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki resm, ve özel ilkokullar, ortaokullar ve imam hatip ortaokullarının bütün sınıf seviyeleri ile bu okulların bünyesindeki ana sınıflarında ilçe hıfzıssıhha kurullarının alacağı kararlar doğrultusunda; tüm bağımsız resmî anaokulu ve özel eğitim anaokulları ile özel okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 5 gün, yüz yüze eğitim yapılması kararlaştırılmıştı. Son alınan meteoroloji verilerine göre: Hemşehrilerimizin, öğretmen ve öğrencilerimizin olumsuz hava koşulları sebebiyle mağduriyet yaşamaması için; resmî-özel tüm okullar, halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerimiz, resmî okullardaki destekleme ve yetiştirme kurslarımız ile özel okullardaki takviye kurslarımız da dahil olmak üzere bütün eğitim kurumlarında ‘yüz yüze eğitim’ faaliyetlerine 17.02.2021 Çarşamba gününe kadar ara verilmesi uygun görülmüştür” ifadelerine yer verildi.

Niğde

Niğde Valiliğinden yapılan açıklamada, beklenen olumsuz hava koşulları, yoğun kar ve buzlanma nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince merkez ve ilçelerdeki köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okullar, resmi ve özel anaokulları ile destekleme ve yetiştirme kursu veren özel ve resmi okullarda yüz yüze eğitime 16-17 Şubat tarihlerinde ara verildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve engelli personelin de idari izinli sayıldığı kaydedildi.

Edirne

Edirne’de gece saatlerinde başlayan ve sabah saatlerinde etkisini artırarak devam eden kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Kar kalınlığının 20 santimetreye ulaştığı kentte yolların kapanmaması için iş makineleriyle çalışma gerçekleştiriliyor.

Edirne Valiliği’nden yapılan açıklamada yüz yüze eğitime 1 gün ara verildiğini ve kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin 1 gün idari izinli sayılacağı bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İlimizde yaşanan hava muhalefeti nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için Merkez ve İlçelerimizde yüz yüze eğitime başlaması planlanan Köy Okulları ve Anaokullarında 15 Şubat Pazartesi günü eğitime 1 gün (15 Şubat Pazartesi) süreyle ara verilmesine, yine aynı gün (15 Şubat Pazartesi) kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin 1(Bir) gün idari izinli sayılmasına karar verilmiştir.”

Kastamonu

Kastamonu Valiliği, il genelinde 15 Şubat 2021 Pazartesi günü yoğun kar yağışı beklenildiğinden İl merkezi ile merkez ilçeye bağlı köylerde yüz yüze eğitim ile destekleme ve yetiştirme kurslarına 1 gün süreyle ara verildiğini açıklarken, tüm sınıflarda uzaktan eğitime devam edileceği belirtildi.

Çanakkale

Milli Eğitim Bakanlığı, bazı okullarda 15 Şubat Pazartesi günü yüz yüze eğitimin başlaması kararını almıştı. Ancak Çanakkale’de etkili olan yoğun kar ve fırtına nedeniyle okulların açılması bir gün süreyle ertelendi. Konuyla ilgili Çanakkale Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İlimizde hakim olan kar yağışından dolayı meydana gelebilecek aksamalar sebebiyle ilimiz genelinde Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı resmi ve özel okullardan/kurumlardan yüz yüze eğitim yapanlar için eğitim öğretime 15 Şubat Pazartesi günü için 1 gün süreyle ara verilmiştir. Yine tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olan engelli personel ile hamile personel de 15 Şubat 2021 Pazartesi günü idari izinli sayılacaktır” denildi.

Sakarya

Korona virüs dolayısıyla ‘uzaktan’ devam eden 2020-2021 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemi Pazartesi günü başlayacaktı. Köy okulları ve anaokullarındaki yüz yüze eğitime bu kez de kar yağışı sebebiyle 1 gün ara verildi. Vali Çetin Oktay Kaldırım, ilde Cumartesi gecesinden itibaren etkili olmaya başlayan ve bugün de sürecek olan kar yağışı sebebiyle Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi ve özel okul ve kurumlardan, yüz yüze eğitim yapanlar için eğitim öğretime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Vali Kaldırım ayrıca, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olan engelli personel ile hamile personelin de pazartesi günü idari izinli sayılacağını bildirdi.Vali Kaldırım sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “İlimizde etkili olan ve yarında devam etmesi beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle İlimiz genelinde Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı resmi ve özel okul ve kurumlardan, yüz yüze eğitim yapanlar için eğitim öğretime, 15 Şubat Pazartesi günü için, 1 (bir) gün süreyle ara verilmiştir. Yine tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olan engelli personel ile hamile personel de 15 Şubat 2021 Pazartesi günü idari izinli sayılacaktır” ifadelerine yer verdi.

Kırşehir

Kırşehir Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar ve ulaşımda oluşması muhtemel riskler nedeniyle il genelinde yüz yüze eğitime devam eden okul ve kurslarda eğitim ve öğretime 16 Şubat Salı günü ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, engelli ve hamile kamu çalışanlarının da salı günü izinli sayılacağı kaydedildi.

Konya

Konya'nın Doğanhisar ve Yunak ilçelerinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Alınan bilgiye göre, her iki ilçede de yoğun kar yağışı nedeniyle oluşabilecek don ve buzlanmaya karşı 16 Şubat Salı günü yüz yüze eğitim yerine uzaktan eğitim yapılacak.

Kırıkkale

Kırıkkale Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle İl Hıfsızsıhha Kurulu kararı gereğince, il genelinde açık olan tüm köy okulu ve anaokullarında yüz yüze eğitime 16 Şubat Salı ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, salı günü eğitimin uzaktan yapılacağı kaydedildi.

Çorum

Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, “Dodurga, Osmancık, İskilip, Boğazkale, Oğuzlar, Ortaköy, Sungurlu, Mecitözü ve Laçin ilçelerimizin yüzyüze eğitime başlayan okullarında iki gün (16-17 Şubat 2021), Uğurludağ ilçemizin yüz yüze eğitime başlayan okullarında bir gün (16 Şubat 2021) süre ile, il merkezimizde ise 15 Şubatta açılan ve taşımalı eğitim yapan taşıma merkezi okullarımızın taşıma servisleri ile gelen öğrencileri için 16 ve 17 Şubat tarihlerinde iki gün süre ile yüz yüze eğitime ara verilmiştir. Belirlenen sürelerde eğitim faaliyetleri uzaktan eğitim araçlarıyla devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

Isparta

Isparta Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Yoğun kar yağışı nedeniyle ilimiz genelindeki (il merkezi ve ilçeler) tüm okullarda eğitime 16 Şubat 2021 Salı günü bir gün ara verilmiş olup, eğitim uzaktan devam edecektir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında engelli, hamile ve kronik rahatsızlığı olan personelimiz 16 Şubat 2021 Salı günü bir gün süre ile idari izinli sayılacaktır” denildi.

türkiye kar yağışı Yüz Yüze Eğitim