Kar yağışı ne zamana kadar sürecek? Önümüzdeki hafta hava nasıl olacak?

Kar yağışı ne zamana kadar sürecek? ve önümüzdeki hafta hava nasıl olacak? KRDAE Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, hava durumuna ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

KRDAE Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, önümüzdeki haftaki hava durumuna ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunarak, kar yağışının ne zamana kadar etkili olacağını söyledi.

KAR YAĞIŞI NE KADAR SÜRECEK

KRDAE Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek açıklamasında "Yarın itibariyle İstanbul tamamen beyaza bürünecek. Yarın akşam ve Pazartesi sabah saatlerine kadar yağıi devam edecek. Pazartesi öğle saatleri itibariyle kar yağışı sona erecek. Ankcak soğuk hava etkisini sürdürecek ve kar zeminden hemen kalkmayacak. Bu gece itibariyle hava sıcaklıkları -5'e kadar inecek. Araç sahibi olanlar da antifirizlerini koymayı ihmal etmesinler." dedi.

HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA HAVA NASIL OLACAK?

Önümüzdeki haftadaki hava durumuna ilişkin öngörülerini belirten Tek "Çarşamba gününden itibaren hava sıcaklıkları artacak. 10-12 dereceye kadar çıkacak. Ayın 24'ünde sağanak yağış görünüyor" ifadelerini kullandı.

KAR YAĞIŞI BARAJLARI DOLDURUR MU?

Adil Tek baraj doluluk oranlarına ilişkin ise şöyle söyledi:

Özellikle İstanbul'daki barajlar açısından kar yağışı çok olumlu. Zemin suyu beslenmiş olacak.Doluluklarda geçen haftaya göre yüzde 29'lara geldi. Ve yüzde 32'ye yükselmesini bekliyoruz. Önümüzdeki dönemlerde ise yüzde 40'a kadar çıkacağını öngörüyoruz. İstanbul'un yaza yüksek doluluklarla girmesini bekliyoruz. Şubat ayı ortalamanın üzerinde bir sıcak geçecek. Burada bir hafta 15 günlük bir soğuk hava olacak. Bu durumda da Şubat'ta da bir kar yağışı bekleniyor. 

Kaynak: Haber Global TV

kar yağışı hava durumu kar ne zaman bitecek