Kar bulutları İstanbul'a yaklaştı! İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek?

Kar bulutları İstanbul'a yaklaştı! İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek?

Soğuk hava dalgası dün Türkiye'ye giriş yaptı ve hava sıcaklıkları hızla düşmeye başladı. İstanbul'da kar yağışının gün içinde gerçekleşmesi bekleniyor. Ancak asıl kar yağışı yarın gözlenecek. İstanbul'da bu akşam kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü'nün günler öncesinden yaptığı kar uyarısı Edirne'de etkili olmaya başladı. Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve kar yağışlı hava Edirne'de etkisini göstermeye başladı. Kentin kuzeyinde bulunan Bulgaristan sınırı Hamzabeyli Sınır Kapısı ve civar köyleri beyaza büründü.

Edirne'nin Bulgaristan'a Kuzey sınırı olan Hamzabeyli Sınır Kapısı ve civar köyleri an itibariyle beyaza büründü. Balkanlardan gelen soğuk ve kar yağışlı havanın etkisine giren bölgede kar kalınlığı şimdiden 5 santimetreyi aştı .

Kar bulutları İstanbul'a yaklaştı! İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek? - Resim : 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü'nün uyarılarına göre Balkanlar üzerinden gelen ve Edirne'nin kuzeyinden giriş yapan soğuk hava dalgası ve kar yağışının öğleden sonra İstanbul'a ulaşması bekleniyor.

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI NE KADAR SÜRECEK?

Kar yağışı bugün İstanbul'u da etkileyecek ancak İstanbul'da asıl kar yağışının yarın yaşanması bekleniyor. Aralıklarla süren kar cumartesi de kendini gösterecek ve pazar günü etkisini yavaş yavaş kaybedecek.

Aynı zamanda AKOM ve İstanbul Valiliği de don ve buzlanmaya karşı vatandaşları uyardı.

Kar bulutları İstanbul'a yaklaştı! İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek? - Resim : 2

İstanbul'da daha önce şehrin yüksek ve kırsal kesimlerine yağan kar yağışının, bu defa şehir merkezinde de kürenecek kadar kar örtüsüne neden olacağı belirtiliyor.

Hava sıcaklıkları Türkiye'nin kuzeybatısında hızla düşmeye başladı, düne göre 8-10 derece düşecek olan hava sıcaklıklarıyla birlikte kar da yurdu etkilemeye başlayacak. Karlı ve soğuk hava dalgasının pazar gününe kadar yurdu etkilemesi ve pazartesi günüyle birlikte Türkiye'yi terk etmesi bekleniyor. 

İL İL 5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU 

Kar bulutları İstanbul'a yaklaştı! İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek? - Resim : 3

Kar bulutları İstanbul'a yaklaştı! İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek? - Resim : 4

Kar bulutları İstanbul'a yaklaştı! İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek? - Resim : 5

Kar bulutları İstanbul'a yaklaştı! İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek? - Resim : 6

Kar bulutları İstanbul'a yaklaştı! İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek? - Resim : 7

İstanbul kar