Kapıda vize ile Yunanistan'da ziyaret edilebilecek 10 ada

Gündem haberleri yunanistan Kiryakos Miçotakis Seyahat

10 Yunan adasına girişte 7 günlük vize serbestisi sağlanacak. Peki Türkler için kapıda vize geri döndü mü? Yunanistan'ın 7 günlük vize muafiyeti hangi adalar için geçerli? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan'ın başkenti Atina ziyaretinde Yunan lideri Miçotakis ile ortak basın toplantısında yaptığı açıklamalar ilgi ile takip edildi. Miçotakis'in ikili ilişkileri güçlendirme adına yaptığı açıklamalar arasında Yunanistan ile olan vize serbestisi büyük heyecan yarattı. Peki, Türkler için kapıda vize geri mi dönüyor? Yunan adalarına 7 günlük vize muafiyeti için tarih ne?

Kapıda vize ile Yunanistan'da ziyaret edilebilecek 10 ada, Yunanistan ana karasından bile Türkiye'ye yakın konumda yer alıyor.

Uygulama Türkiye'ye yakın olan Yunanistan'daki adalardan; Meis Adası, Patmos Adası, Leros Adası, Kalimnos Adası, Simi Adası, Sakız Adası, Midilli Adası, Rodos Adası, Samos Adası, Kos Adası için geçerli olacak.

Bu uygulama seyahat severleri heyecanlandırsa da, turizmcileri de düşündürdü.

Konuya ilişkin Haber Global canlı yayınına katılan Gazeteci Metehan Demir, Ege ve Bodrum'daki işletmecilerin çok üzüleceğini ifade ederek, ''Burada pahalı turizm merkezlerimizde milleti yüksek fiyatla çarpıştıran işletmelerden bahsediyorum. 2 bin liraya lahmacun satan işletmeler ile, işini düzgün yapan işletmeler arasında fark var.'' dedi.

7 GÜNLÜK VİZE MUAFİYETİ TARİHİ 

Dışişleri Bakanlığı'ndan önümüzdeki süreçte detayların gelmesi bekleniyor.

MİÇOTAKİS NE DEMİŞTİ?

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile düzenlediği basın toplantısında doğu Ege’de Türk vatandaşlarına 7 günlük vize muafiyeti konusunun da görüşüldüğünü belirtti.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, vize serbestisine ilişkin yaptığı açıklamada, “Türkiye’ye Avrupa sürecinde sağlanacak desteği de ele aldık. Vize meselesinde de Türk öğrencilerle Avrupalı öğrenciler arasında daha yakın bir iş birliğinin sağlanması için vizeden muaf tutulma meselesini de ele aldık. Biz aynı zamanda doğu Ege’de bütün yıl boyunca 7 günlük bir süreyle vizeden muaf tutularak Türk vatandaşlarının Ege adalarını, doğu Ege adalarını ziyaret etme serbestisini bir karar olarak ele aldık” demişti.

Kaynak: Haber Global TV