Kamuda kadroya geçen işçilerle için 'tayin yasağı kaldırılsın' çağrısı

AA
İŞKUR Recep Tayyip Erdoğan
Kamuda kadroya geçen işçilerle için 'tayin yasağı kaldırılsın' çağrısı

Öz Sağlık-İş Genel Başkanı Sert, kamuda kadroya geçen işçilerle ilgili, "696 sayılı KHK ile kadroya geçen yaklaşık 1 milyon işçi, tayin yasağından kurtulmak istiyor. İşçi, işi ile aile birlikteliği arasında kalmak istemiyor" dedi.

Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile taşerondan kadroya geçen yaklaşık 1 milyon işçinin, tayin yasağının kaldırılmasını beklediğini bildirdi. Sert, yaptığı yazılı açıklamada, kamuda taşeron şirketlerde çalışan yaklaşık 1 milyon işçinin 2018'de devrim niteliğinde düzenlemeyle kadroya geçirildiğini belirtti.

Söz konusu işçilere yönelik tayin yasağının halen kaldırılmamasının işçiler ve aileleri için sorun oluşturduğunu belirten Sert, 6 yıldır ailelerinden ayrı yaşamak zorunda kalan işçiler bulunduğunu, bir türlü çözülmeyen bu problem yüzünden bazı işçilerin istifa ettiğini kaydetti.

Sendika olarak imzaladıkları toplu iş sözleşmelerinde hüküm bulunmasına rağmen, tayin olamayan işçiler ile tayin olabilen işçiler arasındaki bu durumun çalışma barışının zedeleyebileceği uyarısında bulunan Sert, şu ifadeleri kullandı:

"İŞKUR üzerinden alınan işçiler ile eski kadrolu işçilere tanınan tayin hakkı, bir tek 696 sayılı KHK ile çalışan işçiler için yok. Anayasa'nın eşitlik ilkesi ve imza attığımız uluslararası sözleşmelere de aykırı olan bu durumun düzeltilmesi için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm yetkililere bir kez daha sesleniyorum, 696 sayılı KHK ile kadroya geçen yaklaşık 1 milyon işçi, tayin yasağından kurtulmak istiyor. İşçi, işi ile aile birlikteliği arasında kalmak istemiyor."