Kalp hastalıklarına yeni çözüm, 'Ablasyon' tedavisi

Sağlık Haberleri Yaşam Haberleri Gündem haberleri Hastalıklar ve tedavi yöntemleri
Kalp hastalıklarına yeni çözüm, 'Ablasyon' tedavisi

Ani bayılma yaşayanlar, kalp krizi geçiren gençler ve kalp pili olanlarda uygulanan yeni ablasyon tedavisi etkinliğiyle ilaçlardan daha etkili bir çözüm sunuluyor. Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Dursun Aras kalbin bu yöntemle üç boyutlu haritasının çıkarılıp hasarlı alanın yakılarak ya da dondurularak hastalığın tekrarlamasının önüne geçildiğini ifade etti.

Kalp hastaları için uygulanan Ablasyon tedavisi sayesinde kalbin üç boyutlu haritası çıkarılarak sorunlu alanlar tespit ediliyor ve yakarak ya da dondurularak hastalığın tekrarlanmasının önüne geçiliyor. Tedavi hakkında bilgi veren Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Dursun Aras, Ablasyon'un gençlerde sık görülen ritim bozukluklarında yüzde 99 oranında, kalp krizi geçiren hastalardaki ritim bozukluklarında, kalp pili olanlarda, ani bayılmalarda da yüksek başarı oranı sağladığının altını çizmekte.

YAKARAK YOK EDİLİYOR

Lokal anestezi uygulanarak gerçekleştirilen Ablasyon operasyonu sayesinde hataların ilaç ihtiyaçlarının azaldığını ve yaşam kalitesinin arttığını ifade eden Prof. Dr. Aras “tedavi ile ritim bozukluğuna sebep olan bir odak var mı diye kontrol ediyoruz. Bunları tespit ettikten sonra sıklıkla yakarak, bazen de dondurarak burayı etkisiz hale getiriyoruz” diye konuştu.

İLAÇTAN DAHA ETKİLİ

Tedavinin bir ameliyat olmadığını, operasyon sonrasında hastaların aynı gün taburcu olabildiklerini ve birkaç gün içinde işlerine geri dönebildiklerini ifade eden Dursun Aras kalp pili ihtiyacının da tedavi sayesinde ortadan kalktığının altını çizmekte. Aras'a göre Ablasyon tedavisi ilaç tedavisine göre 3 kat daha etkili.

[email protected]

 

Kaynak: Haber Merkezi