Kahramanmaraş'ta kan donduran olay! 14 yaşındaki çocuk, babasını balta ile öldürdü

Kahramanmaraş Gündem haberleri İstanbul
Kahramanmaraş'ta kan donduran olay! 14 yaşındaki çocuk, babasını balta ile öldürdü

Kahramanmaraş'ta Andırın ilçesinde  14 yaşındaki H.B., 58 yaşındaki babası Ahmet Bakacak'ı  başına balta ile vurarak öldürdü.

Korkunç olay 19 Aralık'ta gece saatlerinde Geben Mahallesi'nde meydana geldi. Ahmet Bakacak, evin alt katındaki ahırda ölü olarak bulundu.

İncelemede, Bakacak'ın başına aldığı darbe ile hayatını kaybettiği belirlendi. Çalışma başlatan jandarma, Bakacak'ın evindeki yiyecekler ile bir şırıngada zirai ilaç tespit etti. Bunun üzerine aile fertlerinde yoğunlaşan jandarma, Bakacak'ı oğlu H.B.'nin hareketlerinden şüphelendi.

Ekipler, Bakacak ile oğlunun olay saatinde evde yalnız olduğunu belirledi. Jandarma, dün sabah H.B.'yi şüpheli olarak gözaltına aldı.

İTİRAF ETTİ

Sorgusunda suçunu itiraf eden H.B., "Babam bana hakaret ve küfür etti. Beni kızgın demir ile dövecekti. Ben de balta ile kafatasına 2 defa vurarak öldürdüm" dedi.

H.B. tutuklanırken, olayda kullanılan balta evin 400 metre ilerisindeki çöp konteynerinde bulundu. Bakacak'ın cenazesi ise otopsi sonrası Geben Mahallesi'nde toprağa verildi.

EYÜPSULTAN’DA BABASINI ÖLDÜREN SANIĞA 21 YIL HAPİS 

İstanbul Eyüpsultan'da tartıştığı babası Kenan Aydın'ı bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Mert Can Aydın'a mahkeme haksız tahrik indirimi uygulayarak 21 yıl hapis cezası verdi. Heyet Aydın’ın tutukluluk halinin devamına hükmetti. 

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Mert Can Aydın getirildi. Duruşmada sanığın yakınları ve avukatı da hazır bulundu.

 

Karar öncesi son sözü sorulan sanık Mert Can Aydın, "Pişmanım, babam bana sopayla vurduktan sonra kafam kanadı. Babamın elini beline attığını gördüm. Beni öldürecek zannettim" dedi. Mahkeme heyeti, sanık Mert Can Aydın’ın “Üst soyu öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Heyet, sanığın suçu haksız tahrik altında işlediğini belirterek cezasını 21 yıla indirerek tutukluluk halinin devamına hükmetti.  

Kaynak: DHA