Kadir İnanır'dan Bakan Soylu'ya yanıt: Bizim tek derdimiz barış olsun

Kadir İnanır'dan Bakan Soylu'ya yanıt: Bizim tek derdimiz barış olsun

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Selahattin Demirtaş'ın "Devran" isimli kitabından sahneye uyarlanan tiyatro oyununa katılanlarla ilgili sözlerine Kadir İnanır'dan yanıt geldi.

HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kaleme aldığı "Devran" kitabının öyküleri, oyuncu Jülide Kural ve Ömer Şahin tarafından okuma tiyatrosu olarak sahneye taşındı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu önceki gece Kastamonu'da katıldığı bir programda, tiyatroya gidenlerle ilgili  "Birileri de karşısına geçip o tiyatroyu seyrediyor, alkışlıyor. Eksik yapmışsınız Kadir Efendi. Eksik yapmışsınız o tiyatroya gidenler" ifadesini kullandı.

Sanatçı Kadir İnanır Soylu'nun bu sözlerine karşılık "Konuşmak istemiyorum, bizim tek derdimiz barış olsun" demekle yetindi.

Kadir İnanır'dan Bakan Soylu'ya yanıt: Bizim tek derdimiz barış olsun - Resim : 1

NE OLMUŞTU

3 yılı aşkın süredir cezaevinde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Devran isimli ikinci öykü kitabını çıkardı. 14 öyküden oluşan Devran, Oyuncu Jülide Kural ve Ömer Şahin tarafından okuma tiyatrosu olarak geçen gün sahneye taşındı. Oyunu, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Başak Demirtaş, eski HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Selvi Kılıçdaroğlu ve Dilek İmamoğlu ile Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ve Sanatçı Kadir İnanır birlikte izledi.

süleyman soylu Selahattin Demirtaş