Kadın polisi şehit eden saldırgan 'sapık' çıktı

DHA
polis İstanbul cinsel istismar

İstanbul Ümraniye'de 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçit'in poliste 26 suç kaydı olduğu ortaya çıktı. Geçti'nin 1 kere cinsel tacizden 2 kere de çocuğa cinsel istismardan sabıka kaydı olduğu öğrenildi.

Ümraniye'de, motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan Yunus Emre Geçti'nin yaşanan arbede sırasında silahla ateş etmesi sonucu 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz şehit oldu, biri polis iki kişi yaralandı. 19 yaşındaki saldırganın 26 suç kaydı olduğu ortaya çıkarken Yunus Emre Geçti'nin 1 kere cinsel tacizden 2 kere de çocuğa cinsel istismardan sabıka kaydı olduğu öğrenildi.

 

Ümraniye ilçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği tarafından "motosiklet hırsızlığı" suçundan yakalanan ve sonrasında firar eden şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyon düzenlendi. Çeşitli suçlardan 26 adet suç kaydı bulunan Yunus Emre Geçit (19) Ihlamurkuyu Mahallesi'nde ekipler tarafından yakalandı. Geçit, bu sırada polise direndi.

Yaşanan arbedede polisin silahını alan saldırgan, polislere ve çevredeki vatandaşlara ateş açtı. Yunus Emre Geçit'in açtığı ateş sonucu polis memuru Şeyda Yılmaz şehit oldu; polis memuru Kürşat Hakkı Sarıtepe ile şüphelinin annesi P.G. (43) yaralandı. 

Saldırıdan sonra kaçan şüpheli ise polisin yaptığı çalışmaların ardından sokak arasında kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.

26 SUÇ KAYDI

19 yaşındaki Yunus Emre Geçit'in daha önceden pek çok suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

Yunus Emre Geçti'nin 26 suç kaydından bazıları şöyle:1 adet uyuşturucu ticareti, 8 adet uyuşturucu kullanma, 2 adet kasten yaralama, 1 adet cinsel taciz, 2 adet yağma, 1 adet gasp, 2 adet çocuğa cinsel istismar, 1 adet hırsızlık,  2 adet mala zarar verme...

 SALDIRGANIN ATEŞ ETTİĞİ ANLAR KAMERADA

Saldırı anı güvenlik ve cep telefonu kamerası görüntülerine yansıdı. Görüntülerde polisin şüpheliyi etkisiz hale getirmeye çalıştığı görülürken, bu sırada şüphelinin polisin silahını alarak ateş açtığı ve polisin de anında karşılık verdiği anlar yer aldı.

Kadın polisi şehit eden saldırgan 'sapık' çıktı - Resim : 1

Şüpheli ateş açarak kaçarken, yaralanan polisin yanına ise diğer arkadaşları koşarak geldi. Polisin olayla ilgili incelemesi sürüyor. Başka bir açıdan çekilen cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde ise, saldırganın elindeki silahla ateş ettiği anlar görülüyor. Art arda ateş eden saldırgan daha sonra kaçarak olay yerinden uzaklaşıyor.