Kadıköy'deki kebapçıdan ilginç iddia: 8 bin 400 lira maaşla garson bulamıyorum

Kadıköy'deki kebapçıdan ilginç iddia: 8 bin 400 lira maaşla garson bulamıyorum

İstanbul Kadıköy'deki bir kebapçının sahibi, 8 bin 400 lira maaşla uzun zamandır garson bulamadığını söyleyerek "İş beğenmemezlik had safhada. Türkiye'de işsizlik olduğuna inanmıyorum" dedi.

İstanbul Kadıköy’de bulunan Dürümcü Emmi’nin sahibi 8 bin 400 liraya yaklaşan maaş tutarıyla, uzun zamandır garson arayışında olduğunu iddia etti.

Ensonhaber’in aktardığına göre, Dürümcü Emmi’nin sahibi, şunları söyledi: “Burada garsonlar net olarak 8 bin 400 lira alıyor. Ne yazık ki buna rağmen eleman bulamıyoruz. İnsanlar beğenmiyor. Diyorlar ki; benim işim az olsun, ben az çalışayım evime 3-5 bin lira götüreyim. İş beğenmemezlik had safhada. Türkiye’de işsizlik olduğuna inanmıyorum.” 

İlanı ortaya çıktı

Ancak verilen ilan ortaya çıktı. Maaş teklifinin 4 bin 250 lira olduğu anlaşıldı.

Kadıköy'deki kebapçıdan ilginç iddia: 8 bin 400 lira maaşla garson bulamıyorum - Resim : 2

 Dürümcü Emmi, Instagram hesabından yeni bir iş ilanı yayımladı. İlanda 8 bin 400 liranın 4 bin 250 lirasının maaş olduğu geri kalanın bahşiş, ve asgari geçim indirimi olduğu görüldü. Müşterilerin çalışanlara bahşiş jestini de maaşa ekleyen şirketin ilanları gerçeği ortaya çıkardı. Şirketin kadınlara yönelik 7 Eylül'de verdiği ilanda ise 4 bin lira maaş belirlediği görüldü. 

Kadıköy'deki kebapçıdan ilginç iddia: 8 bin 400 lira maaşla garson bulamıyorum - Resim : 3

Kaynak: Haber Global TV

İstanbul Kadıköy kebapçı