Kaçak teravih namazına baskın! 40 kişi polise saldırdı

Kaçak teravih namazına baskın! 40 kişi polise saldırdı

Adana'da bir grup, yasak olmasına rağmen bir camide toplu olarak teravih namazı kılmak için bir araya geldi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerinin tüm uyarılarına rağmen direnen yaklaşık 40 kişi gözaltına alındı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında virüsün yayılmasının önüne geçmek amacıyla camilerde cemaatle birlikte namaz kılınması yasaklanmıştı. 

Adana’da Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı üyeleri,  Alparslan Kuytul'un sosyal nedyadan yaptığı  "Bayramda sokağa çıkma yasağı ilan etmek İslam'a ve Müslümanlara ihanettir" açıklamanın ardından akşam saatlerinde  kapatılan Sabancı Merkez Camii avlusunda teravih namazı kılmak istedi. Polis namaz kılmaz isteyen gruba izin vermedi.

Daha sonra grup sokak ortasında teravih namazını kıldı. Ardından, Merkez Park'a geçip slogan atmaya çalışan gruba polis, müdahale etti. Müdahaleyle karşılaşan grup, polise saldırdı. Tüm uyarılara rağmen dağılmayan gruptan polise direnen 40 kişi gözaltına alındı.

Kaçak teravih namazına baskın! 40 kişi polise saldırdı - Resim : 1

Sosyal medya üzerinden organize olan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı üyeleri, arkadaşları gözaltına alınınca Alparslan Kuytul’un evinin önünde toplandı. Grup, arkadaşlarının serbest bırakılması gerektiğini söyleyerek sloganlar attı. Koronavirüs tedbirlerini hiçe sayan çalışan grup, sabah namazını Alparslan Kuytul ile kaldırımda kıldı.

Kaçak teravih namazına baskın! 40 kişi polise saldırdı - Resim : 2

Polis, gruba megafonla, "Hıfzıssıhha kanunlarına muhalefet ediyorsunuz. Kendi sağlığınız ve toplum sağlığını tehlikeye atıyorsunuz. Mübarek Ramazan ayı içerisindeyiz, burada slogan atarak ve gürültü yaparak vatandaşın hakkını gasp ediyorsunuz. Lütfen buradan ayrılın" uyarılarında bulundu.

Kaçak teravih namazına baskın! 40 kişi polise saldırdı - Resim : 3

Grubun bekleyişi devam ederken Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli timler, kalabalığın çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı.

Kaçak teravih namazına baskın! 40 kişi polise saldırdı - Resim : 4

İHA

teravih namazı Adana