Kabine yarın toplanıyor: İşte gündem maddeleri...

Recep Tayyip Erdoğan beştepe
Kabine yarın toplanıyor: İşte gündem maddeleri...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın Beştepe'de Kabine toplantısına başkanlık edecek. Toplantının öncelikli gündemi dış politikadaki gelişmeler olacak. Ekonomi ve iç siyasete ilişkin başlıklar da değerlendirilecek.

Dış politikada atılan adımlar, ekonomideki gelişmeler ve terörle mücadele... Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bu gündem başlıklarıyla toplanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu ay diplomasi trafiği yoğundu. Önce Litvanya’da düzenlenen NATO Liderler Zirvesi katıldı. Ardından Körfez turuna çıktı. Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni ziyaret etti.

3 ülke ile savunmadan enerjiye farklı alanlarda 18 anlaşmaya imza atıldı. Görüşmelerin yansımaları Kabine toplantısında değerlendirilecek.

TAHIL KORIDORU ANLAŞMASI DA MASADA OLACAK

Rusya-Ukrayna savaşındaki son durum toplantıdaki bir diğer başlık olacak. Süresi sona eren tahıl koridoru anlaşmasına ilişkin gelişmeler gündeme gelecek.

TOPLU SÖZLEŞME HAZIRLIĞI 

Enflasyonla mücadele, fahiş kira artışlarını önlemek için alınması planlanan tedbirler kabinede ele alınması beklenen diğer başlıklar arasında yer alacak.

Toplantıda, memur ve memur emeklisinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını belirleyecek 7. dönem kamu toplu sözleşme sürecine ilişkin hazırlıklar da değerlendirilecek.

TERÖRLE MÜCADELE DE GÜNDEMDE OLACAK

Terörle mücadele operasyonlarında gelinen son nokta da Kabine toplantısında değerlendirilecek başlıklar arasında.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak. 

Kaynak: Haber Global TV

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe kabine toplantısı