Memur ve emeklinin gözü yılın ilk kabine toplantısında!

Memur ve emeklinin gözü yılın ilk kabine toplantısında!

Milyonlarca emekli ve memurun gözü açıklanacak enflasyon oranında. Alınacak enflasyon farkı, bu oranın açıklanmasıyla netleşecek. Fakat yılın ilk kabine toplantısında memurlara yapılacağı açıklanan ek zammın da ele alınması bekleniyor.

3 Ocak 2022 Pazartesi günü TÜİK aralık ayı enflasyon verilerini duyuracak. Bu veriler sonrasında memur ve emeklinin alacağı enflasyon farkı ortaya çıkmış olacak. Ancak asgari ücrette yapılan yüzde 50’lik zam sonrası memur ve emeklilerde de beklenti artmıştı. Bu nedenle kabine toplantısı sonrasında yapılacak açıklamalar beklenmeye başlandı. Peki kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta? Kabine toplantısında hangi konular ele alınacak? İşte merak edilen soruların yanıtları...

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

2022 yılının ilk kabine toplantısı 3 Ocak 2022 Pazartesi günü gerçekleştirilecek. Saat 15.00’te başlaması beklenen toplantının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklama yapması bekleniyor.

KABİNE TOPLANTISINDA NELER KONUŞULACAK? 

Koronavirüsle mücadelede son durum, ekonomik gelişmeler, dış politika ve memur ile emekli zam oranı gibi konuların ele alınması bekleniyor. 

Kaynak: Haber Global TV

koronavirüs memur Emekli enflasyon TÜİK