Kabaktepe'den YRP'ye sert tepki: "En son kurulabilecek cümledir"

HABER GLOBAL TV
AK Parti İstanbul

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Haber Global ekranlarında gündeme dair soruları cevapladı. Yeniden Refah Partisi'nin AK Parti ile CHP'yi kıyaslamasına sert tepki gösterdi. Örnekler üzerinden iki partinin yan yana gelemeyeceğini anlattı.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Haber Global yayınında konuştu. Yeniden Refah Partisi'nin AK Parti ile CHP'yi kıyaslamasına sert çıktı, "AK Parti politikaları ile CHP politikalarını nasıl aynı gördünüz? AK Parti diyor ki Ayasofya camii olsun; CHP diyor ki müze olsun. AK Parti diyor ki, 1200 sene önceki hipodromu İstanbul'a yapıp Sultanahmet Camii'nin yarısını yok edemezsiniz; CHP diyor ki, ben bunu yapayım. AK Parti diyor ki, Eyüpsultan'da manevi bir iklimdir, oradaki Feshane'de tamam İslam sanat müzeleri yapın. Ama Sahabe kabirlerinin 500 metre yanına yapmayın" diye konuştu.

"YENİDEN REFAHLI KARDEŞLERİMİZ GÖRÜYOR"

Kabaktepe, AK Parti ile CHP'nin yerel yönetim anlayışının da yan yana gelemeyeceğini vurguladı. Yeniden Refah Partisi seçmen tabanının da böyle düşünmeyeceğini belirten Başkan Kabaktepe, "Türkiye'de en son kurulabilecek cümlelerden bir tanesi AK Parti ile CHP'nin aynı politikayı izlediği siyasetidir. CHP'nin temsil ettiği siyasi tavrın İstanbul'un gelecek 5 yılı açısından sorun oluşturacağını Yeniden Refah'a oy vermek isteyen kardeşlerimiz görüyor" açıklamasında bulundu.