Ayrılsak da 'paramız beraber' ?

Ayrılsak da 'paramız beraber' ?

Ses getiren ilişkilerin kadını Jennifer Lopez, dünyaca ünlü beyzbol yıldızı Alex Rodriguez ile yollarını ayırdı. Yarım milyar dolarlık çift evleri ayırsa da birlikte çalışmaktan vazgeçemiyor...

Derleme: Haberglobal.com.tr

ABD’nin en gözde çiftlerinden olan Jennifer Lopez ve yaşayan beyzbol efsanesi Alex Rodriguez (A-Rod) dört yıllık birlikteliklerini noktalama kararı aldı. Marc Anthony ve Ben Affleck gibi yıldızların ardından yine oldukça başarılı bir profesyonel ile birlikte olan Lopez’in bu ilişkiden maddi olarak oldukça kârda ayrıldığı yorumları yapılıyor.

2017 yılında birlikteliklerine başlayan Rodriguez-Lopez çifti aradan iki yıl geçtikten sonra nişanlandı. 51 yaşındaki Lopez müzikten ve sinema filmlerinden kazandığı 150 milyon dolarla, sıfırdan böylesi bir miktar servete ulaşan ABD’deki sayılı kadından biri.

Lopez bugüne kadar sekiz stüdyo albümü çıkardı ve otuza yakın filmde oynadı. Lopez ayrıca başta Versace olmak üzere pek çok üst düzey moda markası ile de ortak koleksiyonlar tasarlıyor. Öte yandan A-Rod lakabı ile tanınan eski nişanlısı Alex Rodriguez inşaattan teknolojiye pek çok alanda irili ufaklı yatırımların sahibi. Yani ilişkilerinin romantik olduğu kadar ekonomik de bir boyutu var...

Ayrılsak da 'paramız beraber' ? - Resim : 1

'YAŞADIĞIMIZ EVLERİ ALABİLMEK İÇİN DUA EDERDİM'

Hali vakti yerinde olan bir aileden gelmediğini sıklıkla anlatan Rodriguez çocukluğunda ev sahipleri kiraları yükselttiği için ailesi ile sürekli ev değiştirdiklerini söylüyor ve “Çocukken dizlerimin üstüne çöker ve ev sahiplerimizden yaşadığımız evleri satın alabilmek için tanrıya dua ederdim” diyor.

Lopez Rodriguez ile sevgili olduktan sonra parasını daha akıllıca kullanmaya başladı. Geçen aralık ayında yaptığı bir açıklamada, “Alex bir sanatçı olarak iş dünyası hakkında ne kadar az şey bildiğimi gösterdi. Beni kendi markama ve başka şirketlere yatırım yapmam noktasında rahatlattı” diyor.

CİLT BAKIM ÜRÜNÜ MARKASI KURDU

İkilinin birlikteliğinin ardından Jennifer Lopez kendi markasına daha fazla yatırım yaparken isminin kısaltması olan 'Jlo' ismini verdiği cilt bakım ürünleri ile dünyaca ünlü kozmetik zinciri Sephora ile de bir anlaşma imzaladı.

İkilinin romantik birlikteliği sona erse de iş ilişkileri ortak yatırım yaptıkları şirketleri üzerinden devam ediyor. Kağıt üzerinde resmi olarak hiç evlenmedikleri için mal paylaşımı gibi bir sorunları yok. Çift ayrılıklarını duyurdukları ortak resmi açıklamalarında, “Birlikte çalışmaya, ortak işlerimiz ve projelerimizde birbirimiz desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandılar.

Bu açıklamadan kısa bir süre önce A-Rod’ın başka bir ortakla birlikte dünyaca ünlü NBA takımı Minnesota Timberwolves’a ortak olacağı ve takımın değerinin 1.5 milyar dolara ulaşacağı ifade edilmişti.

Ayrılsak da 'paramız beraber' ? - Resim : 2

Alex Rodriguez ve Jennifer Lopez'in toplam serveti yarım milyar doları buluyor. Fotoğraf: Reuters

'İŞ HAYATINA BİR ÇOCUK OLARAK BAŞLARSIN'

Rodriguez spor dünyası için nasıl ‘emekli’ olunacağının vücut bulmuş hali gibi. 20’li yaşlarının sonuna doğru spordan sonraki hayatını planlamaya başlayan A-Rod, “Eğer şanslıysan beyzbol kariyerin seni 30’larının ortalarına doğru götürür. 30’ların ortasından sonra ise iş hayatında bir çocuk olarak yoluna devam edersin” diyor.

Alex Rodriguez iş hayatında başarılı olmak için pek çok başarılı eski sporcu yeni iş insanı ile bir araya gelmiş. Bu isimlerden biri ise bir NBA efsanesi olan Magic Johnson. Johnson, A-Rod hakkında, “Alex kendini iş insanı olmaya adamış benim tanıdığım ilk atletti. Çok ciddiye alırdı işini ve onu görür görmez kimyamız uyuştu” diyor.

Kendisi de kurup geliştirdiği markalarla iş dünyası spor köprüsünü başarılı bir şekilde kuran isimlerden olan Johnson, “Birbirimize çok benziyoruz. En iyisi olmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ayrılsak da 'paramız beraber' ? - Resim : 3NBA tarihinin en skorer isimlerinden Magic Johnson/Fotoğraf: Reuters

'TELEFONU KALDIRIR ZENGİNLERİ ARARDIM'

Takımı ile deplasmanlara gittiğinde bulunduğu kentin zenginleri ile buluşmayı ihmal etmeyen A-Rod bir röportajında, “Magic’in tavsiyesi üzerine deplasmanlara gittiğimde telefonu kaldırır ve kentin zenginlerini arardım. Kaç kişinin benimle yemek yemeye ‘evet’ dediğini duysaydınız şaşırırdınız” ifadelerini kullanıyor.

Rodriguez, “Ben onlara basketbolu onlar bana iş yapmayı öğretiyorlardı” diyor.

Ünlü beyzolcunun yatırım tavsiyesi aldığı bir başka isim ile Chigago White Sox beyzbol takımının sahibi Jerry Reinsdorf olmuş. Reinsdorf, “Tavsiyem üzerine Florida’da pek çok apartman satın alıyordu. Ona emlak yatırımlarını belli bir bölgede tutmasını böylece yatırımlarını daha kolay yönetebileceğini söyledim” açıklamasında bulundu.

J.P. Morgan’ın kişisel servet bölümü CEO’su Mary Callahan Erdoes, “Alex bir toplantıya asla not defteri olmadan gelmezdi ve toplantıdan çıktıktan sonra herkesin elinde bir yapılacaklar listesi olurdu” diyor.

Eski sporcu olmasının verdiği karizmayı kullanan Alex Rodriguez bir otel yenileme projesi için 650 milyon dolar toplayabiliyor.

Eski partneri Lopez, “İnsanların görmediği şu: Alex en iyisi olmak için yılmadan elinden geleni yapar. Bir şeyi istemek başka onu başarmak başka bir şeydir” değerlendirmesinde bulunuyor.

*Yukarıdaki derlemede yer alan bilgilerin tamamı Forbes'ta Maneet Ahuja imzasıyla yayımlanan 'Inside The Half Billion Dollar Fortune Of A-Rod And J.Lo: How The Breakup Will Affect Their Business Empires' (Jlo ve A-Rod'ın yarım milyar dolarlık servetinin içinden: Ayrılık iş imparatorluklarını nasıl etkileyecek) isimli makaleden alınmıştır.

Jennifer Lopez