Jandarmadan Nevzat Bahtiyar uyarısı: O bir itirafçı değil, katil zanlısı, suç ortağı

HABER MERKEZİ
Gündem haberleri Narin Güran Diyarbakır

Türkiye'yi yasa boğan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili tutuklanan Nevzat Bahtiyar ile ilgili jandarma "O bir itirafçı değil, katil zanlısı, suç ortağı" uyarısında bulunarak Bahtiyar ile ilgili "itirafçı" ibaresinin yanlış olduğunu vurguladı.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolduktan 19 gün sonra derede cansız bedeni bulunan Narin Güran'ın cinayet soruşturmasında kan donduran ifadeler ortaya çıktı. Haber Global Muhabiri Sercan Bilgi konuya ilişkin detayları açıkladı.

8 Eylül günü gözaltına alındıktan sonra Narin'in cansız bedenini çuvala koyarak dere yatağına götürüp gizleyen Nevzat Bahtiyar'ın ifadeleri kan dondurmuştu. Jandarma Nevzat Bahtiyar ile ilgili çalışmalar sonucu suçunu itiraf etmek zorunda kalan bir suç ortağı ve katil zanlısı olduğunu vurguladı.

NEVZAT BAHTİYAR'IN YAKALANMA SÜRECİ

Narin'in soruşturmasında Eğertutmaz deresi bölgesinde bulunan karakoldaki optik kamera sonucu kırmızı arabayla ilgili bilgi ve görüntülere ulaşıyor. HTS kayıtları sonrası arama kayıtlarına ulaşan jandarma daha sonra Nevzat Bahtiyar'ın evine baskın düzenleyerek gözaltına alıyor. Bahtiyar daha sonra çelişkili ifadelerle birlikte suçunu itiraf etmek zorunda kalıyor.