İZMİR'DEN İYİ HABER! BAKAN PAKDEMİRLİ: YANGIN KONTROL ALTINDA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir'deki yangının 2 gün 5 saat sonra tamamen kontrol altına alındığını açıkladı

"İlk müdahale süremizi 18 dakikadan 12 dakikaya indirdik" diyen Bakan Pakdemirli, İzmir'deki yangının 2 gün 5 saat sonra tamamen kontrol altına alındığını duyurdu.
Pakdemirli, "Yangınla mücadelede ekibimiz, orman teşkilatımız dünyada açık ara önde. Bütün gayretimiz 1 ağaç daha az yansın. Bu saat itibariyle personelimiz geri çekilecek değil. Son duman tütene, arazi de tamamen soğutulana kadar gerektiği kadar kaynak ve personel sahada kalmaya devam edecek. Muğla'daki yangına oranla yüzde 50 daha fazla helikopter kullandık. Sahada yeterince ve gerekli miktarda alet, ekipman ve insan kaynağı kullanmış olduk. Ekibimiz ve ben 48 saatten uzun süredir alarmdayız. Fedakarca çalıştık. Üzülerek görüyorum ki yangın fırsatçıları var. Bu işi sadece siyasi ranta çevirmeye çalışan insanlar var. Bunlarla ilgili de önümüzdeki günlerde konuşuyor olacağız. Konu teknik. Teknik konuları teknik insanlar konuşmalı" dedi.


son dakika son dakika haber Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli