İzmir'de vinç kazası: 6 kişi hayatını kaybetti

İzmir Gündem haberleri son dakika son dakika haber

İzmir'in Bornova ilçesinde 32 katlı bir inşaatta, kurulu vinç devrildi. 4 kişinin hayatını kaybettiği kazada kayıp 2 kişinin cesetlerine ulaşıldı. Kazada can kaybı 6'ya yükseldi.

Son dakika haberi...

Bornova ilçesinde Kamil Tunca Caddesi'nde yapımı süren yaklaşık 32 katlı bir rezidans inşaatında kurulu vinç, 19. kat seviyesinde kırılarak yıkıldı. 2 vinç operatörü olay yerinde hayatını kaybederken vinç parçaları işçilerin kaldığı konteynerin üzerine düştü.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Olayla 4 kişi yaşamını yitirirken, 2 işçi de yaralandı. Kayıp 2 işçinin ise enkaz altında kaldı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından çeşitli hastanelere kaldırılarak, tedaviye alındı. Yaşamını yitiren 4 işçinin cansız bedeni ise olay yerindeki ilk incelemenin ardından morga götürüldü.

2 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, vinç kazasında 2 kişinin daha cesedine ulaşıldığını açıkladı. Köşger, Twitter hesabından, "An itibarıyla bahse konu inşaatta enkaz altında kalan 2 vatandaşımızın daha cansız bedenlerine ulaşılmış olup toplam vefat sayısı 6 olmuştur. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm İzmirli hemşehrilerimize sabır ve metanet diliyorum." paylaşımı yaptı.

İzmir Bornova vinç kazası

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı. Başsavcılığın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İzmir ili Bornova ilçesi Kamil Tunca bulvarı üzerindeki bir otel inşaatı yapımında kullanılan vincin 30.12.2022 tarihinde devrilmesi sonucunda henüz kimlikleri tespit edilemeyen vatandaşlarımızın vefat etmesi üzerine ivedilikle soruşturma işlemlerine başlanmıştır. Soruşturma titizlikle yürütülmektedir." 

İzmir Bornova kule vinci devrildi

Olay yerinde inceleme yapan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger,, gazetecilere yaptığı açıklamada kazanın 17.35 sıralarında vinç yükseltme çalışmaları sırasında olduğunu söylemişti. Vali Köşger, şunları ifade etmişti:

"Bu kazada 2'si vinç operatörü, 2'si de işçilerden olmak üzere 4 vatandaşımızı kaybettik. Vincin arka ağırlığının düştüğü bir işçi yatakhanesi konteyneri var. Orada arama çalışmaları devam ediyor. Şu an itibarıyla kayıp olduğu değerlendirilen 2 vatandaşımız daha var. Onlara ulaşmaya çalışıyoruz. Bir ilave vinç daha temin edildi. O konteynerin üzerindeki enkaz kaldırılmaya çalışılıyor. Umarım bundan sonra can kaybımız artmaz. Hepimizin başı sağ olsun. Tüm İzmir'e geçmiş olsun. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz."

Köşger, adli sürecin başladığını belirterek savcıların sahada incelemeler yaptığını, vefat eden vatandaşlarla ilgili adli sürecin tamamlanmasının beklendiğini bildirdi. Her türlü kanuni sürecin yürütüleceğini aktaran Köşger, "Her kimin kabahati varsa sonuna kadar gidilecek. Hak ettikleri cezayı alacaklar. Burası yapı denetim firması ve belediyenin kontrolü altında, o süreçlerde bir ihmal varsa değerlendirilecek." dedi.

TUNÇ SOYER: ÇOK ÜZGÜNÜZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, vinç kazasına ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Soyer, “Bornova ilçemizdeki bir inşaatta vinç devrilmesi sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı, yaralılarımıza şifa diliyorum. Çok üzgünüz. Hepimizin başı sağ olsun” dedi.

'KAZA İLE İLGİLİ BELEDİYEYLE ALAKALI BİR İLİŞKİ YOKTUR'

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, ilçede inşaatı süren bir otele ait vincin devrilmesi sonucu 4 işçinin yaşamını yitirdiği, 2 işçinin yaralandığı, 2 işçinin de kayıp olduğu değerlendirilen olaya ilişkin açıklama yaptı.  İduğ, "Olayda 4 canımız vefat etti, inşallah enkazdaki diğer kişilere de sağ salim ulaşılır. Bu olay bizi derinden üzdü. Sorumluluk alanı olarak burada birtakım şeyler konuşuldu. Ben size doğrusunu söyleyeyim. Yerel yönetimler imar kanununun ilgili maddesine göre sorumluluk alanını yapı denetim firması, müteahhit ve şantiye şefi olarak 3 gruba devreder. Yani bu kaza ile ilgili belediyeyle alakalı bir ilişki yoktur. Bunun bilinmesini isterim. Bizler ruhsatları verdikten sonra inşaat bitiminden sonraki kontrollerden sorumluyuz. Bu durumu açıklamak istedim. Hepimizin başı sağ olsun" dedi. 

Kaynak: DHA

İzmir Son dakika haberleri