İzmir'de göçmenleri taşıyan lastik bot battı: 5 ölü

İzmir göçmen Gündem haberleri
İzmir'de göçmenleri taşıyan lastik bot battı: 5 ölü

İzmir'in Çeşme ilçesinde batan lastik bottaki 5 düzensiz göçmen hayatını kaybetti.

Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, Kleopatra Koyu'nda düzensiz göçmenlerin bulunduğu lastik botun battığı ihbarı üzerine bölgeye Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi.

Düzensiz göçmenlerden 5'inin kendi imkanlarıyla karaya çıktığı belirlendi, denizdeki 1 kişi ise Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı.

Ekipler, 4'ü denizde, 1'i karada olmak üzere 5 kişinin cansız bedenine ulaştı.

Düzensiz göçmenlerin, lastik botta batmadan önce 13 kişinin bulunduğunu bildirmeleri üzerine kayıp 2 kişiyi bulmak için arama çalışması başlatıldı.

Denizde ve karada, helikopter desteğiyle süren arama çalışmalarına Sahil Güvenlik Dalış Timi'nin de katıldığı bildirildi.

 

 ESKİŞEHİR'DE GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI İDDİASIYLA YAKALANAN ZANLI TUTUKLANDI

 Eskişehir'de göçmen kaçakçılığına yönelik operasyonda gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, kent genelinde "göçmen kaçakçılığı" yapanlar ile düzensiz göçmenlerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Çalışma kapsamında durdurulan bir araçtaki yabancı uyruklu 6 kişiden 2'sinin düzensiz göçmen olduğu belirlendi. Araç sürücüsü M.A'nın ise göçmen kaçakçılığı yaptığı tespit edildi.

2 cep telefonu ve 1️ banka dekontuna el koyan ekipler, aracı da trafikten men etti.

Gözaltına alınan ve emniyetteki işlemleri tamamlanan M.A, çıkarıldığı hakimlikçe "göçmen kaçakçılığı" suçundan tutuklandı.

 

Kaynak: DHA