İzmir'de iş yerinde patlama! 5 kişi hayatını kaybetti, 63 yaralı... Dehşet anları kamerada

AJANSLAR
İzmir son dakika Gündem haberleri

İzmir'in Torbalı ilçesinde bulunan bir binanın zemin katındaki şırdan restoranında patlama meydana geldi. Sanayi tipi bir tüp kaynaklı olduğu belirtilen patlamada ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetti, 63 kişi yaralandı.

İzmir'in Torbalı ilçesinde bir restoranda patlama meydana geldi, ilk bilgilere göre 5 kişi hayatını kaybetti, 63 kişi yaralandı.

Ayrancılar Mahallesi'nde bir restoranda henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

İzmir'de iş yerinde patlama! 5 kişi hayatını kaybetti, 63 yaralı... Dehşet anları kamerada - Resim : 1

Ayrancılar Mahallesi, Barış Manço Caddesi'nde şırdan satışı yapılan iş yerinde saat 15.00 sıralarında patlama oldu. Patlamada 5 kişi yaşamını yitirdi, 63 kişi de yaralandı. Patlamanın yaşandığı bina ile çevredeki 10 binada hasar oluştu. İhbar üzerine olay yerine adrese jandarma, sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Durumu hafif olan yaralılardan bazıları kendi imkanlarıyla hastaneye gitti, diğerleri ise gelen ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. Ancak yaralılardan 1’i daha kurtarılamadı.

Patlamanın yaşandığı işletme
Patlamanın yaşandığı işletme 

Patlamanın olduğu bölgede bugün semt pazarı kurulduğu bildirildi. Şırdancının pazar güzergahı üzerinde olduğu için patlamadan etkilenenlerin fazla olduğu bildirildi.

Sağlık ekipleri, 5 kişinin olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Patlamada 63 kişinin yaralandığı öğrenildi. 

İzmir'de iş yerinde patlama! 5 kişi hayatını kaybetti, 63 yaralı... Dehşet anları kamerada - Resim : 3

Polis ekipleri, patlamanın yaşandığı restoran önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Patlamada çevredeki 11 binada hasar oluştu. 

BAKAN TUNÇ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, patlamaya ilişkin açıklamasında, "İzmir'in Torbalı ilçesindeki bir lokantada meydana gelen patlamayla ilgili Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, Torbalı Cumhuriyet Başsavcısının koordinesinde 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. Patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı. 

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

Maalesef 1 vatandaşımız daha hayatını kaybetmiş, vefat eden vatandaşlarımızın sayısı 5’e yükselmiştir.

57 vatandaşımız da yaralanmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.,

* Ayrancılar Mahallesi, Barış Manço Caddesi

CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, patlamada hayatını kaybeden 4 kişiye Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi.

Özel, sosyal medya hesabındaki paylaşımında, şu ifadeleri kullandı:

"İzmir'in Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi'nde bir restoranda meydana gelen patlamada yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum."

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI IŞIKHAN'DAN AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, patlamayı araştırmak üzere Bakanlık müfettişlerinin görevlendirildiğini bildirdi.

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, patlamayla ilgili derin üzüntü duyduklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Yaşanan kazayı araştırmak üzere Bakanlığımıza bağlı müfettişlerimiz görevlendirilmiş olup gerekli incelemeler yapılacaktır. Bakanlık olarak süreci yakından takip ediyoruz. Patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."