İzmir'de iki kadının kurduğu 'merhamet bahçesi' şiddet gören hayvanların yuvası oldu

Hayvana Yönelik Şiddet Gündem haberleri İzmir

İzmir'de iki kadının sokak hayvanları için kurduğu merhamet bahçesi, yardıma muhtaç ve şiddet görmüş hayvanların yeni yuvası oldu.

Özel bir şirkette yönetici asistanı ve insan kaynakları sorumlusu olan Yeliz Tın ile yönetici asistanlığı yapan Ahu Sungur, sokak hayvanları için bir araya geldi. İkili, Menderes ilçesi Altıntepe Mahallesi'nde 17 dönümlük araziye sokak hayvanları için çiftlik kurdu. 'Merhamet Bahçesi' adı verilen çiftlikte aralarında engelli ve saldırıya uğramış hayvanların da bulunduğu 150 köpek, 5 kedi ve 1 eşek barınma imkanı buldu.

Yeliz Tın, "Bundan 4 yıl önce sokak hayvanlarıyla ilgilenirken Ahu Hanım ile tanıştık. Özellikle hasta ve eziyet gören, bu konuda hikayesi olan canlılarımızı güvenli bir alanda barındırmak istediğimiz konusunda fikir birliği yaptık ve 2020 yılı mart ayında bu araziyi kiraladık. Burada 150 köpeğimiz, 5 kedimiz ve 1 eşeğimiz var. Çocuklarımızdan hasta, eziyet görmüş veya kazada bir uzvunu kaybetmiş olanlar var. Zor zamanlar yaşadık ama buranın ayakta kalabilmesi için elimizden geleni yaptık" dedi.

Merhamet Bahçesi ile iletişim Instagram hesabı üzerinden kurulabilir: Merhamet Bahçesi instagram hesabı

 

Kaynak: DHA

İzmir sokak hayvanları Ahu Sungur