İzmir'de otizmli çocuğa okulda şiddet iddiası

İzmir'de otizmli çocuğa okulda şiddet iddiası

İzmir'in otizmli çocuğa okulda şiddet iddiasıyla ilgili Bakanlığın 2019 yılında gerçekleşen bu olayla hakkında soruşturma başlattığı ve yürütülen soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

İzmir Karabağlar'daki bir özel eğitim uygulama merkezinde otizm tanısı bulunan 7 yaşındaki H.Ç.'ye şiddet iddiasıyla ilgili Bakanlığın 2019 yılında gerçekleşen bu olay hakkında soruşturma başlattığı ve yürütülen soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

İHA'nın geçtiği haberde iddiaya göre, okulda bulunduğu esnada çocuğunun boğazında ve ensesindeki kızarıklığı gören anne Nurcan Ç. durumu eşi İbrahim Ç.'ye bildirdi. İbrahim Ç. ise çocuğunun okulda şiddet gördüğünü iddia ederek olayı polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Çocuğu H.Ç.'yi alarak Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine götüren İbrahim Ç., burada aldığı rapor ile Yeşilyurt Polis Merkezine giderek okul ve öğretmen hakkında şikayetçi oldu.

Polis merkezine giderek okul yönetimi ve öğretmen S.K.B. hakkında şikayetçi olan baba İbrahim Ç. savcılığa da suç duyurusunda bulundu.

2019'DA YAŞANAN OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Bakanlığın 2019 yılında gerçekleşen bu olay hakkında soruşturma başlattığı ve yürütülen soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Haberde çocuğun babasının şiddet olayının 18 Şubat'ta yaşandığını söylediği belirtiliyordu. 

İHA

İzmir