İYİ Partili Bilge Yılmaz'dan 'seçimi neden kaybettik' çıkışı: Kılıçdaroğlu ve etrafındaki çıkar grupları...

İYİ Parti Kemal Kılıçdaroğlu

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, muhalefetin seçimi kaybetmesinin nedenlerine dair "Kemal Kılıçdaroğlu ve etrafındaki çıkar grupları" ifadesini kullanarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, muhalefetin seçimi kaybetmesine dair sosyal medya hesabından çarpıcı açıklamalarda bulundu.

X hesabından paylaşımlar yapan Yılmaz, "Kolay kazanılacak bir seçimi yanlış strateji yüzünden kaybettik. Peki bu strateji neden yanlış inşa edildi?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Aslında cevap çok basit. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve etrafındaki çıkar grupları, kendi geleceklerini milletimizin menfaatlerinin önüne koyarak kendi çarklarını döndürecek şekilde ittifakı tasarladılar. Süreç dürüst ve şeffaf bir şekilde yürütülmedi. Son düzlükte ortakların yapıcı önerilerini reddeden bir tek adam dayatmasıyla ardı ardına hatalar yapıldı. Ve seçim AK Parti’ye adeta hediye edildi.

Benzer stratejileri uygulayıp farklı sonuçlar beklemeyi bırakmalıyız. Hemen her partide bulunan ve Kılıçdaroğlu’nun ittifak modelini merkeze alan anlayış ile daha fazla yol yürüyemeyiz. Reddettiğimiz model, kusursuz işleyen ve başarılı bir ittifak değildir. Aksine istisnasız bütün ittifak partilerini zayıflatan ve başarısızlık karşısında sorumluların maliyet ödemediği problemli bir yapıdır. Toplumdaki karamsarlığı ve çaresizliği kıracak, özellikle gençlerimize umut verecek formüllere, politikalara her zamankinden daha çok ihtiyacımız var.

Kimse umutsuzluğa kapılmasın. Türkiye sahipsiz değildir, muhakkak ki çözüm üreteceğiz!"

Kaynak: Haber Global TV

iyi parti Bilge Yılmaz