İYİ Parti'den istifalara ilişkin açıklama: Kayda değer bir kaybımız yok

İYİ Parti Gündem haberleri
İYİ Parti'den istifalara ilişkin açıklama: Kayda değer bir kaybımız yok

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, istifaları değerlendirerek, "Partimize yönelik planlı bir saldırının olduğunu ifade etmek istiyorum. Kayda değer bir kaybımızın olmadığını ifade etmek isterim" dedi.

Seçimlere "hür ve müstakil" girme kararının ardından aralarında milletvekillerinin de bulunduğu çok sayıda isim İYİ Parti'den ayrılma kararı aldı. Üst yönetimdeki istifa dalgası teşkilatlara da yayıldı. Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi İyi Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan ve 5 meclis üyesi, partilerinden istifa ettiklerini açıkladı.

Peş peşe gelen istifalara ilişkin parti sözcüsü Kürşad Zorlu açıklama yaptı.

Zorlu, "Partimize yönelik planlı bir saldırının olduğunu ifade etmek istiyorum. Bize yeni üye katılımlar da oldu. Kayda değer bir kaybımızın olmadığını ifade etmek isterim. Spekülasyonlara izin verilmemesi gerekiyor" diye konuştu.

İYİ PARTİ’NİN MECLİS’TE 39 KOLTUĞU KALDI

Üst üste istifalar ile sarsılan partideki ilk istifa, Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu’ndan geldi. Partisinin AK Parti ile ittifak yapması gerektiğini belirten Hatipoğlu, ardından İYİ Parti’den istifa ederek AK Parti'ye katıldı.

Hatipoğlu’nun ardından Ankara Milletvekili Adnan Beker ve İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu İYİ Parti’den ayrıldı.

Çözülmenin sürdüğü partide Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ise ihraç edildi. Son olarak İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu’nun da istifa etmesiyle İYİ Parti’nin Meclis’teki milletvekili sayısı 39’a düşmüş oldu.

İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan ile 5 meclis üyesi daha dün yaptıkları açıklamayla partiden ayrıldı.

Kaynak: Haber Global TV