İYİ Parti'de toplu istifa! İlçe teşkilatı faaliyetlerine son verildi

samsun Gündem haberleri
İYİ Parti'de toplu istifa! İlçe teşkilatı faaliyetlerine son verildi

Samsun'da İYİ Parti Kavak teşkilatında toplu istifa yaşandı. Kavak ilçe teşkilatı faaliyetlerine son verdi.

İYİ Parti Samsun Bafra İlçe Gençlik Kolları'nda yaşanan toplu istifanın ardından Kavak ilçe teşkilatından da istifa haberi geldi. İstifa sonrası İYİ Parti Kavak teşkilatı faaliyetlerine son verdi.

İYİ Parti Bafra İlçe Teşkilatı Ana Kademe Gençlik Kollarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Fatih Davran, istifaların İlçe Başkanı Aydoğan Yılmaz'ın gençlik faaliyetlerine destek vermemesi üzerine yaşandığını söyledi.

Davran, "Bafra İYİ Parti İlçe Başkanı Aydoğan Yılmaz'ın genç fikirleri önemsememesi, gençlik kolları faaliyetlerine destek vermemesi üzerine istifalar oldu. İstifamız ilçe yönetimi ve gençlik kollarınadır. Genel Başkanımız Meral Akşener'e bağlılığımız ve desteğimiz devam edecektir" dedi.

‘İLÇE YÖNETİMİMİZ ŞU ANDA DÜŞMÜŞTÜR’


Öte yandan Kavak ilçe teşkilatında 15 kişi istifa dilekçesi sundu. Parti tüzüğü gereği ilçe yönetimi feshedildi. İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy, istifaların partiden değil yönetimden olduğunu söyledi. Aksoy, şöyle konuştu:

“İl başkanı olarak istifaları değerlendirerek, partimizin genel merkezine göndermek durumundayım. Genel merkezimize istifaları bildirdim. Kavak ilçe yönetimimiz şu anda düşmüştür. Bundan sonraki süreçte, yeni yönetimin atanma süreci olacaktır. İYİ Parti Samsun İl Başkanı olarak parti tüzüğümüzün gereğini yapmış bulunmaktayım” dedi.

‘GÖREVE DEVAM EDİYORUZ’

İYİ Parti Kavak İlçe Başkanı Ali Demirhan ise il başkanlığı tarafından parti tüzüğünün bahane edilerek, yönetimlerinin düşürülmek istendiğini söyledi ve söz konusu istifaların öncelikle ilçe yönetim kuruluna verilmesi ve buradaki değerlendirmenin ardından ilgili makamlara yönetilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Demirhan “İl Başkanı Hasan Aksoy'un istifa ettiğini söylediği üyelerden beş kişi, yedek yönetim kurulu üyesidir. İstifa ettiği üyelerden bir diğeri de toplantılara katılmadığı için yönetim kurulunca üyeliği düşürülen bir üyemizdir. Beş yedek üye, İl Başkanı Hasan Aksoy ile disiplin soruşturması gerilimi nedeniyle disiplin cezası alan eski Başkan Sefer Kırış'ın yakınlarıdır. İlçe yönetim kurulumuz 12 asil üye ile toplantısını yapmış ve kararlarını alarak göreve devam ediyor” diye konuştu.

 

Kaynak: Haber Global TV

Samsun iyi parti Gündem haberleri