Tarihi kongre öncesi son kulisler

İYİ Parti Meral Akşener
Tarihi kongre öncesi son kulisler

Kurucu Genel Başkan Meral Akşener'in yeniden aday olmayacağı İYİ Parti'nin tarihi kongresine sayılı günler kaldı. 3 ismin yarıştığı kongre öncesi adaylar delegeleri ikna turuna çıktı.

Kurucu Genel Başkan Meral Akşener'in yeniden aday olmayacağı İYİ Parti'nin tarihi kongresine sayılı günler kaldı. 3 ismin yarıştığı kongre öncesi adaylar delegeleri ikna turuna çıktı.

İYİ Parti'de 5. Olağanüstü Kurultay 27 Nisan'da gerçekleştirilecek. Müsavat Dervişoğlu, Koray Aydın ve Mehmet Tolga Akalın'ın İYİ Parti'nin yeni lideri olmak için yarışacağı kurultay öncesi kararsız delegeler ikna edilmeye çalışılıyor. Adaylar ve delegeler arasında yoğun görüşme trafiği yaşanırken, yarışın Müsavat Dervişoğlu ve Koray Aydın arasında geçeceği konuşuluyor. Ancak denge, son günlerde Müsavat Dervişoğlu lehine dönmeye başladı. Kurucu Gelen Başkan Meral Akşener'in destek verdiği Dervişoğlu'nun, seçimi az bir farkla da olsa ilk turda birinci olarak tamamlayabileceği belirtiliyor.

2. TURA KALIRSA AKALIN KİME DESTEK VERECEK?

İYİ Partililerin büyük çoğunluğu ise kurultayın ilk turda bitmeyeceğini düşünüyor, Müsavat Dervişoğlu ve Koray Aydın'ın ikinci tura kalması halinde Tolga Akalın’ın tutumunun sonucu belirleyecek. Bu durumda da Akalın’ın Dervişoğlu’nu destekleyeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

KURULTAYDA GERGİNLİĞE KARŞI ÖNLEM

3 Adayın yarıştığı kurultayın gergin geçmesini önlemek için de önemli bir adım atıldı. Genel başkan adaylarının ortak kararıyla kurultay delegeleri, önceki dönem milletvekilleri ve belediye başkanları dışında kongreye katılımcı davet edilmeyecek.

AKŞENER KURULTAYA KATILMAYABİLİR

İYİ Parti'de tartışılan bir diğer konu ise Genel Başkan Meral Akşener'in kurultaya katılıp katılmayacağı... Yeniden aday olmayacağını duyurduğu günden bu yana kamera karşısına geçmeyen Akşener'in Bodrum'da köşesine çekildiği iddia edilmişti. Hatta, Akşener'in çok yakınındaki bir kaç isim dışında kimseyle görüşmediği kulislere yansımıştı.

Tarihi kongre öncesi son kulisler - Resim : 1

Bu tartışmalar yaşanırken Akşener, Ankara'daki bir AVM'de alışveriş yaparken görüntülendi. Akşener'e AVM gezisinde Özel Kalem Müdürü Esma Bekar da eşlik etti. Parti içi muhalefete kızgın olduğu bilinen Meral Akşener'in tepki olarak kurultaya bile katılmayacağı, İYİ Parti kulislerinde konuşulan konuların başında geliyor.

Tarihi kongre öncesi son kulisler - Resim : 2