Oktay Vural'dan "İttifak" baskılarına tepki

Gündem haberleri İYİ Parti MHP

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 26 Ağustos'ta ne açıklayacak? İYİ Parti İttifakları tümüyle rafa mı kaldırıyor? Partinin siyasi işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural'dan yanıt geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 26 Ağustos'ta ne açıklayacak? İYİ Parti İttifakları tümüyle rafa mı kaldırıyor? Partinin siyasi işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural'dan yanıt geldi. Haber Global Muhabiri Saliha Çolak'ın edindiği kulis bilgilerine göre Vural konuya ilişkin "İrademizi ipotek ettirmeyiz" yorumunu yaptı.

Vural'ın açıklamaları şöyle:

"İttifaklara ne mecburuz ne de mahkumuz. Böyle bir mecburiyeti reddediyoruz. Biz sadece millete mecburuz. 'Böyle yapmazsan bu kazanacak, şu kazanacak ya da şu kaybedecek.' İrademizi birine teslim edecek halimiz yok. Cumhuriyetin yüzüncü yılında irademizi ipotek ettirecek değiliz. İYİ Parti rüştünü ispat etmiş bir parti. Hedefleri, ilkeleri var. Başkaları bizi araçsallaştıramaz. Birilerine kazandırmak ya da kaybettirmek gibi bir derdimiz yok. Biz kazanmak istiyoruz milletimiz kazansın istiyoruz. İYİ Parti'yi 'İttifakta olacak mısınız, olmayacak mısınız?' şeklinde değerlendirmeye tutmak haksızlıktır. Kendimizi geleceğe yönelik varsayımsal ittifak modeli ekseninde ne mecbur ne de mahkum hissediyoruz. İttifak teklifimiz de yok arayışımız da yok. Ama lokal işbirlikleri olabilir.İYİ Parti şu an toplumsal çoğunluğa ulaşmak için vatandaşla buluşmaya kararlı. İşbirliği sonraki mesele. Siyasi çıkarlarımızı maksimize etmeye çalışmıyoruz.

"ÇÖZÜM YERİ GENEL SEÇİM"

"İktidara muhalif bir partiyiz, hedefimiz çoğunluğa ulaşmak. Türkiye'nin sorunlarının çözüm yeri genel seçimdir. iradenin değiştirilmesi gereken yer genel seçim. yerel seçimlerin siyasi sonucu olmaz. Türkiye'nin sorunlarının kaynağı yerel yönetimler değil. Türkiye’yi yönetmeye talip olmayan siyasetin amacı da yok demektir. HDP ile olmadık, olmayacağız. HDP ile işbirliği algısının maliyetini gördük. Seçim döneminde teşkilatlarımız HDP konusunda haksız saldırılara maruz kaldı. Biz böyle bir tabloda yer almayız."

 

Kaynak: Haber Global TV

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Oktay Vural Gündem haberleri