İYİ Parti lideri Akşener'den önemli açıklamalar

Partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Cumhur İttifakı etle tırnak, asla aranıza girmem, ama hepiniz birlikte verdiğiniz sözleri yerine getireceksiniz" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Meral Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Bu milleti aldattınız, bununla sizi yüzleştireceğim, üzgünüm. Ya bu ülkeyi seçime kadar adam gibi yöneteceksiniz ya da milletimize sizi öyle anlatacağım ki ilk seçimde bu ülkenin yönetiminden gideceksiniz.

Şunu da net bir şekilde söyleyeyim, küçük ortak ve arkadaşlarına; aranıza girmeye niyetim yok, endişelenmeyin, kesinlikle böyle bir niyetim yoktur. Cumhur İttifakı et-tırnak... Çok hissi bir ittifak. Asla orada olmam, asla aranıza girmem merak etmeyin. Bu ilişkinizi devam ettireceksiniz ama hepiniz birlikte bu millete verdiğiniz sözleri yerine getireceksiniz. Buraya insan mı almıyorsunuz, gereğini yaparız. Burada milletimizin derdini anlatacak kişilerden korkuyor musunuz? Her şartta, burada olmaz başka yer olur, milletin kürsüsünden milletimizin sesini duyurmaya devam ederiz.

"BİZ BU TABLOYU HAK ETMEDİK"

Salgının başından beri, iktidarı defalarca uyardık. Uyarıların yanında, neler yapılması gerektiğini de, gün gün anlattık.

“Bilim insanlarına kulak verin, milletimizin canı daha fazla yanmasınç Üç hafta tam kapanma için gecikmeyin, bu işin sonu iyi değil. Aşı tedariğini ciddiye alıp, bir an önce aşıları getirin, başka çıkış yok.Dar gelirli vatandaşlarımızı, öğretmenlerimizi öncelikli olarak aşılayın. İnsan üstü bir gayretle çalışan, sağlık ordumuz yoruldu,

yüklerini hafifletin, onlara moral verin. Esnek mesai uygulamasına acilen dönün, milyonlarca vatandaşımızı, aynı saatte toplu taşıma araçlarına bindirmeyin.” dedik.

Ekonomik destek paketleri önerdik, kaynaklarını gösterdik. Ama maalesef bir kulaklarından girdi, diğerinden çıktı.

Türkiye dünyada en çok vaka görülen ülke oldu.Biz bu tabloyu hak etmedik. Bu tablo milletimizin değil, iktidarın eseridir.

KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞI

Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağına yönelik sorusuna "Cumhurbaşkanı adayı olmayı düşünebilir, orada bir sakınca yok" cevabını verdi.

Akşener, "Sizin de gönlünüz adaylıktan yanaydı." şeklindeki bir soruya ise şu yanıtı verdi:

"Bugüne kadar ben öyle bir şey demedim. Duydunuz mu ağzımdan? Biz, millete odaklı bir çalışma yapıyoruz. Milletin dertlerini dinliyoruz, kamuoyunun gündemine getiriyoruz. En önemlisi de 20 Ocak 2020'den beri geziyorum. Bu çalışmayı yaparken şahsıma, partime veya benim herhangi hayalime yönelik ki Türkiye'den başka bir hayalim yok onu da net bir şekilde söyleyeyim, en küçücük bir toz zerresi kadar bir şey yapmıyoruz. Yani esnaf, vatandaş, işsiz genç özne. Dolayısıyla vatandaşımız da bunu gördü. Seçime çok zaman var, o zaman neler olur hep birlikte görürüz. Hayrıhi ve şerrihi min Allahu teala."

son dakika son dakika haber iyi parti İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Meral Akşener