İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Birol Aydemir: Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçeceğiz

İYİ Parti 2023 Seçimleri 14 Mayıs Seçimleri
İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Birol Aydemir: Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçeceğiz

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Birol Aydemir, TRT'de partisinin propaganda konuşmasını yaptı. Aydemir, " Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçeceğiz" dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Birol Aydemir, AK Parti'nin yoksullukla, yasaklarla ve yolsuzlukla mücadele edeceğini söyleyerek iktidar olduğunu anımsattı.

"Acaba geçirdiğimiz 21 yılda iktidar gerçekten yoksullukla, yasaklarla ve yolsuzlukla mücadele etti mi?" diye soran Aydemir, şöyle devam etti:

"Yoksa yasaklar, yolsuzluklar ve yoksulluğu iktidarı sürdürmek için mi kullandı? Yolsuzlukla mücadele edeceğini söyleyen AK Parti iktidarı yolsuzluktan beslenir hale geldi. İhalelerin şeffaf olmayan şekilde yapıldığını ve yandaş müteahhit ve iş adamlarına verildiğini bilmeyen yok. Yolsuzluklar sonucunda hem ülkemizin uluslararası alanda itibarı zedelendi hem de yolsuzlukla mücadelede 2002'nin gerisine düştük. Yolsuzluk algısı endeksinde Türkiye 180 ülke arasında 101'inci sırada."

Ülkede 2017 referandumuyla parlamenter sistem yerine "Türk tipi başkanlık" sistemine geçildiğini ifade eden Aydemir, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Hiçbir denge ve kontrol mekanizmasının bırakılmadığı, dünyada eşi ve benzeri olmayan bu sisteme, daha doğrusu sistemsizliğe 'Türk tipi başkanlık' dediler. Yasama, yürütme ve yargı tek bir kişiye bağlı hale geldi. Biz de her türlü keyfiliğe, kuralsızlığa ve hukuksuzluğa şahit olan bu sisteme tek adam sistemi, ucube sistem dedik. Bugün içinde bulunduğumuz ekonomik ve ahlaki çöküşün, hukuksuzluğun, beceriksizliğin en büyük sebebi bu ucube sistem, tek adam yönetimidir."

Aydemir, enflasyonda Avrupa'nın birinci, dünyanın onuncu ülkesi olduklarını, tarım ülkesi olan Türkiye'nin dünyanın en yüksek gıda enflasyonuna sahip beşinci ülkesi konumunda bulunduğunu kaydetti.

AK Parti'nin yoksulluğu bitirme vaadiyle iktidara geldiğini söyleyen Aydemir, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"TÜİK'in açıkladığı yanlış enflasyon verileri hepimizi yoksullaştırdı. Hepimizin satın alma gücü düştü. Bu iktidar çalışan yoksullar üretti. Vatandaşlarımız artık beslenmiyor, sadece doyuyorlar. AK Parti, vatandaşları yardıma muhtaç bırakarak kendi iktidarını uzatabilmeyi stratejik bir amaç olarak seçmiştir. İşte tam da burada Millet İttifakı ile Cumhur İttifakı arasındaki temel fark ortaya çıkmaktadır. Millet İttifakı yoksulluğu ortadan kaldıracak, politika setini gayet açık biçimde ortaya koymuştur. Yoksulluğun nesiller arası geçişini engelleyeceğiz. Yoksulun çocuğu da yoksul olmayacak. Parti üyeliği veya bir partiye yakınlık, uzaklık, sosyal yardımların verilmesinde bir kriter olarak uygulanmayacak. Sosyal yardımları insan onurunu zedelemeyecek şekilde hak temelli olarak vereceğiz. AK Parti'nin 20 yıldır kasıtlı olarak yapmadığı gelir desteği modelini uygulayacağız. Geliri belirli düzeyin altındaki ailelerin gelirlerini insan onuruna yaraşır seviyeye yükselteceğiz. Yoksulluğu ortadan kaldıracağız. AK Parti'nin 21 yılda yapamadığını veya yapmadığını biz yapacağız. Yasakları kaldıracağız, yolsuzluğu önleyeceğiz ve yoksulluğu bitireceğiz. Bunun için ülkeyi tek adam rejiminden kurtararak güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçeceğiz. İYİ Parti ve Millet İttifakı olarak şeffaf, hesap veren, yolsuzluklardan uzak ve ortak aklın hâkim olduğu bir iktidar olacağız."

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti için vatandaşlardan oy isteyen Aydemir, "14 Mayıs seçimi sadece bizim değil torunlarımızın da nasıl bir Türkiye'de yaşayacağını belirleme seçimi olacak. Bu seçimde, 15 Mayıs'ta nasıl bir sabaha uyanacağınıza karar vereceksiniz." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: AA

iyi parti 2023 seçimleri 14 Mayıs seçimleri