İyi ki doğdun Ceren... Seni unutmayacağız!

Ordu'da, evinin önünde saldırgan cani tarafından bıçaklanan 20 yaşındaki balerin Ceren Özdemir 3 gün önce hayatını kaybetmişti. Bugün doğum günü olan Ceren için sosyal medyadan mesaj yağarken, tüm Türkiye yaşanan acı olaya bir kez daha isyan etti.

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü 2'inci sınıf öğrencisi olan, balerin Ceren Özdemir (20), antrenman sonrası geldiği evinin önünde, binanın giriş kapısını açmak için ablası Gizem Özdemir'i cep telefonundan arayarak, anahtarı pencereden atmasını istedi. Kapıyı açıp binaya giren Ceren Özdemir, arkasından içeri giren kimliği belirsiz bir kişinin saldırısına uğradı.

İyi ki doğdun Ceren... Seni unutmayacağız! - Resim : 1

Göğsüne ve karnına aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralanan genç kız, kanlar içerisinde yere yığıldı. Çığlıklar üzerine evden çıkan abla, Ceren'i kanlar içinde buldu. İhbarla gelen sağlık görevlilerinin ilk müdahalesini yaptığı Ceren, Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kalbinden ve karnından bıçaklandığı belirlenen Ceren, hemen ameliyata alındı. Ancak, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

BUGÜN 21 YAŞINDA OLACAKTI

Arkadaşları, ailesi ve komşuları tarafından güleryüzüyle bahsedilen Ceren için sosyal medyada yükselen tepkiler, bugün yerini üzücü bir gerçeğe bıraktı. Üç gün önce vahşice katledilen masum genç kızın bugün doğum günü olduğu ve 21 yaşına gireceği öğrenildi. Sosyal medyadan doğum günü için kutlamalar, paylaşımlar yapılırken, 'Unutmayacağız' etiketiyle kadın cinayetlerine dikkat çekildi. 

Ceren'in bir yakın arkadaşı da 6 Aralık onun doğum günüydü. 'Doğum günümde beni unutmayın, hediye almayın, kutlayın yeter' demişti ifadelerini kullandı.

İyi ki doğdun Ceren... Seni unutmayacağız! - Resim : 2

Özdemir’in, 21'inci yaş günü nedeniyle ailesi, yakınları ve arkadaşları mezarına gitti. Ulubey ilçesi Kumanlar Mahallesi'ndeki aile kabristanlığına gelen Ceren'in sevenleri, mezara karanfil bıraktı. 

Anne Güfer Özdemir, "Kızım doğum günü planları yapıyordun. Ben nasıl dayanırım. Keşke şarkı söyleseydin, dans etseydin. Ben yatsaydım orada keşke. Benim yavrumu nasıl aldılar? Senin kıyafetlerini giydim de geldim kızım." diyerek ağladı. 

Ceren'in babası Yılmaz, ablası Gizem ile yakınları ve arkadaşları dua ederek, gözyaşı döktü.

CANİ BÖYLE TUTUKLANDI

Polisin başarılı operasyonuyla yakalanan cani katil Özgür Arduç'un sabıka kaydının kabarık olduğu öğrenildi. Yakalanma anında 2 polis memurunu da bıçaklayarak, yaralayan Özgür Arduç, 2005 yılında Ordu'da bir çocuğu öldürdü. Cinayetin ardından kaçan zanlı, firari olarak yargılandığı davada 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Cinayeti çözmek için kurulan özel ekip, genç kızın yürüdüğü 2.5 kilometrelik mesafedeki tüm kamera kayıtlarını taradı. 5 noktada Ceren Özdemir'i takip ettiği belirlenen katil zanlısı Özgür Arduç MOBESE'den tespit edilip, Altınordu Otogarı civarında suç aletiyle birlikte yakalandı. Operasyon sırasında bıçakla ekiplere saldıran zanlı, iki polisi hafif şekilde yaraladı. Suçunu itiraf eden zanlının, Ceren Özdemir ile herhangi bir bağlantısının olmadığı belirlendi. 

Ceren Özdemir'in katili Özgür Arduç, 'canavarca hisle kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

CEREN ÖZDEMİR'İN KATİL ZANLISINDAN KAN DONDURAN İFADELER

İyi ki doğdun Ceren... Seni unutmayacağız! - Resim : 3

Ceren Özdemir Haber Global 6 Aralık haberler