İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Massimo Gaiani'den Türk yemeklerine övgü

İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Massimo Gaiani'den Türk yemeklerine övgü

İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Massimo Gaiani Türkiye ve İtalya ilişkilerine dair önemli açıklamalarda bulundu. Gaiani, Türkiye'ye övgüler yağdırarak Türk yemeklerini çok beğendiğini de söyledi. ÖZEL HABER/ŞİFA KAYMAK

İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Massimo Gaiani Türkiye-İtalya ilişkileriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Haberglobal.com.tr'ye konuşan Gaiani, Türkiye ve İtalya arasındaki ikili ilişkilerin oldukça iyi gittiğini belirterek "İtalya ile Türkiye arasındaki ilişkiler her açıdan mükemmel seviyede. Genel olarak iki kardeş halkız" dedi.

Gaiani, Türkiye mutfağına ilişkin "Aynı mirası paylaşıyoruz. Genel olarak Türkiye mutfağı ile benzerliklerimiz çok fazla" ifadelerini kullandı.

"İSTANBUL TEK BAŞINA TURİZM KAYNAĞI"

Büyükelçi Gaiani, İstanbul'un tek başına turizm kaynağı olduğunu vurgulayarak, "Uzun zamandır Türkiye, İtalyan turistler için sevilen bir ülke. Türkiye turizmi İtalyanlar için çekicidir. Deniz, kültürel miras, İstanbul zaten başlı başına turizm sunuyor. Aynı şekilde Türk turistler de İtalya'yı seviyor. Burada turizm de etkili olan gastronomi. Yurt dışında en çok bilinen kebap dışında daha fazla ve daha belirgin gastronomi markasına sahip olduğumuzu göstermemiz gerekiyor. Türkiye'deki gastronomi turistleri çekebilir." dedi.

"TÜRK YEMEKLERİ MÜKEMMEL"

Gaiani, Türk yemeklerine ilişkin şunları söyledi;

Türk mutfağına ait bir çok yemeği çok seviyorum. Uzun pişirilen kuzu yemeklerini ve mezeleri seviyorum. Türk gastronomisi kesinlikle mükemmel seviyede ve çeşitliliği daha çok ilgimi çekiyor.

Kaynak: Web Özel

türkiye İtalya Türk yemekleri şifa kaymak