İstiklal Caddesi'nde patlama: Erdoğan'dan son dakika açıklaması

son dakika Taksim Gündem haberleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

İstiklal Caddesi'ndeki patlamanın ardından son dakika açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 kişinin hayatını kaybettiğini ve 53 kişinin yaralandığını açıkladı. Erdoğan, "Olayda terör kokusu var" dedi ve bir kadının bu işte rol oynadığı konusunda bir tespit olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstiklal Caddesi'ndeki patlamanın ardından Endonezya ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda bir son dakika açıklaması yaptı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

 - Bombalı saldırıda vefat edenlere rahmet diliyorum. Türkiye'yi ve Türk milletini terörle teslim alma çabaları, dün olduğu gibi bugün ve yarın da hedefine ulaşamayacaktır. Milletimiz, İstiklal Caddesindeki olayın faillerinin hak ettikleri şekilde cezalandırılacağından emin olsunlar. Devletimizin ilgili birimleri bu kalleş saldırının faillerini ve arkasındaki mahfilleri ortaya çıkarmak için çalışmalarını sürdürmektedir.

- 4’ü olay yeri, 2’si hastanelerde olmak üzere 6 vefat söz konusu, yaralı sayısı ise 53. Hastanelerde gerekli müdahaleler yapılıyor. Zannediyorum kısa zamanda bu vatandaşlarımız da taburcu edilecektir.

- Şu an itibarıyla ilk incelemelerde kesin olarak bu terördür dersek belki yanlış olur ama ilk gelişmeler, valinin bize aktardığı ilk bilgiye göre burada bir terör kokusu var ve bir kadının bu işte rol oynadığı konusunda bir tespit var. Gerek İstanbul Emniyet Müdürümüz, gerek kamera incelemeleri bunlar devam ediyor. Bunların sonunda nihai kararı inşallah vereceğiz

"MİLLETİMİZ, SALDIRININ FAİLLERİNİN HAK ETTİKLERİ ŞEKİLDE CEZALANDIRILACAĞINDAN EMİN OLSUN"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki patlamaya ilişkin, "Milletimiz, bu saldırının faillerinin tüm unsurlarıyla ortaya çıkartılarak hak ettikleri şekilde cezalandırılacağından emin olsun" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı saldırıda vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemize, milletimize, İstanbul'umuza geçmiş olsun. Devletimizin ilgili birimleri bu kalleş saldırının faillerini ve arkasındaki mahfilleri ortaya çıkarmak için çalışmalarını sürdürmektedir. Milletimiz bu saldırının faillerinin tüm unsurlarıyla ortaya çıkartılarak hak ettikleri şekilde cezalandırılacağından emin olsun" ifadelerine yer verdi. 

İstiklal Caddesi'nde patlama: Erdoğan'dan son dakika açıklaması - Resim : 1

İstiklal Caddesi'nde patlama: Erdoğan'dan son dakika açıklaması - Resim : 2

 

Kaynak: Haber Global TV

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstiklal Caddesi patlama