İstiklal Caddesi'nde İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılması protesto edildi

Beyoğlu

İstanbul Beyoğlu'nda, kadınlar, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden resmi olarak çekilmesini protesto etti. Bir süre yürümelerine izin verilen protestocu grup, polis barikatını aşmak isteyince arbede yaşandı.

Türkiye'nin 1 Temmuz'dan itibaren İstanbul Sözleşmesi'nden çekilecek olmasını protesto etmek isteyen çok sayıda kadın örgütü üyesi, dün saat 19.00'da Tünel Meydanı'nda bir araya geldi. 'İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz, bizim için bitmedi' yazılı pankart açan protestocular, İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçilmemesi yönünde sloganlar attı.  

İstiklal Caddesi'nde İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılması protesto edildi - Resim : 1

Tünel Meydanı’nda bir araya gelen grup adına yapılan basın açıklamasında, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılması eleştirildi.

İstiklal Caddesi'nde İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılması protesto edildi - Resim : 2

Basın açıklamasının ardından yürümek isteyen gruba polis, kademeli olarak yürüyüş izni verdi. İstiklal Caddesi’nde yürüyen grup üyeleri, polisin belirlediği noktada bir süre slogan attıktan sonra yürüyüşe devam etmek istedi.

İstiklal Caddesi'nde İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılması protesto edildi - Resim : 3

Taksim Meydanı'nı kapatan ve İstiklal Caddesi'ne çıkan sokaklarda tedbir alan polisin yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen eylemde, yapılan müzakerenin ardından polis barikatına kadar yürüyüşe izin verildi.

İstiklal Caddesi'nde İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılması protesto edildi - Resim : 4

Sloganlar atılarak yapılan yürüyüş polis barikatında sona erdi. Bir süre burada protestoya devam eden grup üyeleri barikatı aşarak yürümeye devam etmek istedi.Uyarılara rağmen dağılmayan ve polisin barikatını yıkmaya çalışan kişilere biber gazıyla müdahale edildi. Daha sonra bazı kapalı dükkanların kepenklerine vuran göstericiler, ara sokaklara girerek dağıldı.

İstiklal Caddesi'nde İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılması protesto edildi - Resim : 5

Demir bariyerleri yıkmaya çalışan grup üyeleri ile polis arasında kısa süreli arbede yaşandı. Polis ayrıca, yapılan uyarılara rağmen bariyerleri zorlamaya çalışan gruba biber gazı sıkarak müdahale etti. Eylem, grubun bir süre daha slogan attıktan sonra ara sokaklara dağılmasının ardından sona erdi.

Kaynak: DHA

İstanbul Beyoğlu İstanbul Sözleşmesi