İşte facianın yaşandığı maden

Bartın
İşte facianın yaşandığı maden

Bartın'ın Amasra ilçesinde maden ocağında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada çok sayıda kişi hayatını kaybetti ve yaralandı. Facianın yaşandığı madenin arşiv görüntüleri ortaya çıktı.

Bartın'da Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında patlama meydana geldi. Ekiplerin yoğun çalışması devam ederken facianın yaşandığı madenin arşiv görüntüleri ortaya çıktı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, patlamanın olduğu Bartın'ın Amasra ilçesinde açıklamalarda bulundu. Bölgeden ilk açıklamayı yapan Bakan Soylu "Madende 110 kişi vardı, 49 kişi riskli bölgesindeydi. Hastaneye kaldırılan 21 kişiden 14'ü hayatını kaybetti" demişti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de "İlk değerlendirme grizu patlaması olduğu yönünde" ifadelerini kullanmıştı.

Soylu'nun açıklamasından yaklaşık 1 saat sonra Twitter'dan paylaşım yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Bartın’da, bir maden ocağında meydana gelen patlamada 22 vatandaşımızı kaybettik." ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bölgeye giderek çalışmaları koordine edecek. 

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Bartın Amasra maden ocağı maden ocağı patlama