Bartın’da patlama yaşanan maden ocağı drone ile havadan görüntülendi

Bartın

Bartın’ın Amasra ilçesinde patlamanın meydana geldiği maden ocağının bulunduğu alan drone ile havadan görüntülendi.

Bartın’da Amasra Müessese Müdürlüğü maden ocağında saat 18.15 sıralarında bir patlama meydana geldi. Durumun bildirilmesi üzerine patlamanın yaşandığı bölgeye il merkezi ve il dışından 5 UMKE aracı, 31 ambulans, 1 acil müdahale aracı ile toplam 149 personel görevlendirildi. Ekipler maden ocağında meydana gelen patlamada bulunanları kurtarmak için çalışmalarını sürdürürken çıkarılan yaralılar hastaneye sevk edildi.

Patlamanın meydana geldiği maden ocağı havadan drone ile görüntülendi.

ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, patlamanın olduğu Bartın'ın Amasra ilçesinde açıklamalarda bulundu. Bölgeden ilk açıklamayı yapan Bakan Soylu "Madende 110 kişi vardı, 49 kişi riskli bölgesindeydi. Hastaneye kaldırılan 21 kişiden 14'ü hayatını kaybetti" demişti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de "İlk değerlendirme grizu patlaması olduğu yönünde" ifadelerini kullanmıştı.

Soylu'nun açıklamasından yaklaşık 1 saat sonra Twitter'dan paylaşım yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Bartın’da, bir maden ocağında meydana gelen patlamada 22 vatandaşımızı kaybettik." ifadelerini kullandı. 

Kaynak: İHA

Bartın Amasra maden ocağı maden ocağı patlama