İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde motosikletli yunus ekipleri, tır ile çarpıştı! 1 polis şehit oldu

İstanbul
İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde motosikletli yunus ekipleri, tır ile çarpıştı! 1 polis şehit oldu

İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde dur ihtarına uymayan otomobili takip eden motosikletli yunus ekiplerine, seyir halindeki bir tır çarptı. Olayda motosikletteki 2 polisten 1'İ şehit oldu. Kazada bir kişi de yaralandı.

İstanbul'un Sultanbeyli ilçesine bağlı Hasanpaşa Mahallesi'nde seyir halindeki bir tırın motosikletli yunus ekiplerine çarpmasıyla meydana gelen kazada 1 polis şehit oldu.

1 polis memurunun şehit olduğu, 1 polis memurunun da yaralandığı olayda yeni gelişmeler ortaya çıktı. Polislerden kaçan ve aynı otomobil içerisinde bulunan 5 şüpheliden şoför koltuğunda oturan kişinin ehliyetsiz olduğu ve babasından izinsiz otomobili kaçırdığı ortaya çıktı.

Kaza, saat 17.00 sıralarında Hasanpaşa Mahallesi Fatih Bulvarı üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, Sultanbeyli'de dur ihtarına uymayan otomobili takip ederken yunus polislerinin kullandığı motosiklete, trafikte bir otomobilin sıkıştırmasıyla sürücüsünün hamle yaptığı tır çarptı. Kazanın etkisiyle motosiklet metrelerce savruldu. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kazada ağır yaralanan Hüseyin Duman ve bacağında kırık oluşan Gökmen Baykara ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Ağır yaralı polis memuru Hüseyin Duman hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. TIR sürücüsü ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. TIR ise Yediemin Otoparkına çekildi. Kazaya neden olduğu iddia edilen otomobil sürücüsünün ise kaçtığı öğrenildi. Bölgeye gelen polis ekipleri kazayla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı.

Kazayı gören Yakup Ayyıldız, "Işıklardan çıkan TIR, polis arkadaşlara vurdu. Şu anki durum neyi gösterir bilmiyoruz ama gerçekten çok feciydi. Oradan buraya kadar savurdu. Oradan bu yola kadar saptı. O kadar şiddetli şekilde çarptı yani. Allah yardım etsin inşallah sonu iyi olur" dedi. 

Yaşanan olayda polislerden kaçan yaşı küçük otomobil sürücüsünün ehliyetsiz olduğu ve otomobili babasından izinsiz kaçırdığı ortaya çıktı.

Olay sonrası kaçan otomobilde bulunan 5 kişi polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Polis ekiplerinin yaptığı incelemede otomobili kullanan sürücünün yaşının küçük olduğu ve ehliyetinin olmadığı anlaşıldı. Polislerden kaçan ve aynı araçta bulunan 5 şüpheliden birisi olan otomobil sürücüsünün, kullandığı otomobili babasından gizlice alarak kaçtığı anlaşılırken otomobil içerisinde bulunan 5 şüpheli polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

SULTANBEYLİ'DE ŞEHİT OLAN POLİSİN CENAZESİ ADLİ TIP KURUMU'NA SEVK EDİLDİ

Sultanbeyli'de dur ihtarına uymayan otomobili takip eden yunus polislerinin kullandığı motosiklete, yola çıkan hafriyat kamyonunun çarpması sonucu şehit olan polis memurunun cenazesi Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.

Sultanbeyli'de dur ihtarına uymayan otomobili takip eden yunus polislerinin kullandığı motosiklete, yola çıkan hafriyat kamyonunun çarpması sonucu şehit olan yunus polisi Hüseyin Duman kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu. Şehit olan polis memurunun cenazesi hastane önünde bekleyen meslektaşlarının gözyaşları eşliğinde Adli Tıp Kurumuna götürüldü. Olayda yaralanan polis Gökmen B.'nin ise hastanede tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

ŞEHİT ATEŞİ ORDU'YA DÜŞTÜ

Kazada şehit olan polis memuru Hüseyin Duman'ın ailesinin Bursa’da yaşadığı ve yaklaşık 1 ay önce evlendiği öğrenildi. Şehit polis memurunun Ordu’da toprağa verileceği bilgisi paylaşıldı.

İSTANBUL VALİSİ YERLİKAYA'DAN ŞEHİT POLİS MEMURU İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Sultanbeyli'deki trafik kazasında şehit olan polis memuru Hüseyin Duman için başsağlığı mesajı paylaştı.

Vali Yerlikaya, Twitter'den yaptığı paylaşımda, "Sultanbeyli'de 'dur' ihtarına uymayan bir aracı takibi sırasında meydana gelen kaza sonucu şehit olan polis memurumuz Hüseyin Duman'a Allah'tan rahmet diliyorum. Şehidimizin ruhu şad, makamı ali olsun. Kederli ailemizin, polis teşkilatımızın ve milletimizin başı sağ olsun.'' ifadesini kullandı.

OLAYLA İLGİLİ 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Sultanbeyli'de 'Dur' ihtarına uymayarak kaçan otomobildeki şüphelileri takip eden motosikletli yunus polislerinin kaza yapmasına ve bir polisin şehit olmasına neden olayla ilgili 7 kişi gözaltına alındı. Kaza anı ve takipteki şüphelilerin otomobillerini terk etmeleri güvenlik kamerasına yansıdı.

Kaza, saat 16.30 sıralarında Hasanpaşa Mahallesi Fatih Bulvarı üzerinde meydana geldi. Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'nde görevli motosikletli yunus polisleri Gökmen Baykara ve Hüseyin Duman, 'dur' ihtarına uymayarak kaçan kişilerin olduğu otomobili takibe aldı. Otomobilin peşindeki polislerin olduğu motosiklet, Vedat Gökçe yönetimindeki TIR'la çarpıştı. Kazanın etkisiyle motosiklet metrelerce savruldu. Kazada ağır yaralanan Hüseyin Duman ve bacağında kırık oluşan Gökmen Baykara ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Ağır yaralı polis memuru Hüseyin Duman hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Polis ekipleri, 17 yaşındaki ehliyetsiz sürücü M.A.A., otomobilin sahibi babası B.A., otomobilde bulunan Y.G., F.E.B., O.Ö. ve H.İ.E. ve tır sürücüsü Vedat Gökçe olmak üzere toplam 7 kişiyi gözaltına aldı. 

 

 

Kaynak: DHA

İstanbul istanbul haberleri son dakika İstanbul haberleri İstanbul Sultanbeyli haberleri son dakika Sultanbeyli haberleri