İstanbul'da yeni taksi teklifi kabul edildi

İstanbul İBB

İstanbul'da yeni taksi sistemine geçiş düzenlemesi oybirliğiyle kabul edildi.

İstanbul'da 'Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi' bugünkü UKOME toplantısında oylandı. Teklif oybirliğiyle kabul edildi. 

Uygulama kapsamında hizmete girecek 2 bin 500 taksi, sadece İBB lisanslı dijital taksi çağırma uygulamalarıyla hizmet vererek yoldan yolcu alamayacak.

Ödemelerin ise kredi kartı ve İstanbulkart ile alınacağı belirtildi. Taksi renk ve tasarımı ise yolcuların dijital taksileri ayırt edebilecek şekilde yapılacağı belirlendi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'daki Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında "Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi" için evet oyu vereceklerini açıklamıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da, dün yaptığı açıklamada, "İstanbul’daki taksi sorununun çözümünde önemli bir adım atıyoruz. Tüm paydaşlarla birlikte yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda hem taksi sayısını arttırmaya hem de yeni taksi sistemini hayata geçirmeye az kaldı. Yarınki UKOME toplantısında tüm İstanbul için hayırlı kararlar çıkacağını ümit ediyorum" demişti.