İstanbullular dikkat! Meteoroloji'den birçok il için 'turuncu' uyarı: Saat verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu
İstanbullular dikkat! Meteoroloji'den birçok il için 'turuncu' uyarı: Saat verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın başlayacak olan yağışlı ve fırtınalı hava için birçok ili 'turuncu' kod ile uyardı. İstanbul'da da şiddetli rüzgar ve yağış bekleniyor. İşte dikkatli olunması gerekilen o saatler...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava tahmin raporunda özellikle yarına dikkat çekerek birçok il için uyarı verdi.

'Lodos fırtınasına dikkat!' başlıklı uyarıda, "Rüzgarın; Marmara Bölgesi, Ege Bölgesi ve Akdeniz Bölgesi'nde Cumartesi günü, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz Bölgesi ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde Cumartesi ve Pazar günleri güney (Lodos) yönlerden fırtına (50-70 km/saat), hamleli kuvvetli fırtına (70-90 km/saat), yüksek kesimlerde hamleli tam fırtına (90-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

TURUNCU KODLU UYARI GEÇİLDİ

İstanbul dahil olmak üzere yarın için 28 ile turuncu kodlu yağış ve fırtına uyarısı verilirken, 6 il için de sarı kodlu uyarı verildi.

İstanbullular dikkat! Meteoroloji'den birçok il için 'turuncu' uyarı: Saat verildi - Resim : 1

Fırtınanın gece yarısı başlaması ve 12 Mart Pazar günü saat 18:00'e kadar sürmesi öngörülüyor. Yağışların da yarın gün boyu etkili olması bekleniyor.

GÖKÇEADA VE BOZCAADA'DA SEFERLERDEN BAZILARI İPTAL

Çanakkale'de yarın Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada feribot seferlerinden bazıları fırtına nedeniyle yapılamayacak.

Çanakkale Boğazı ile adalar hattında ulaşımı sağlayan GESTAŞ Deniz Ulaşım AŞ'den yapılan açıklamaya göre, bölgede etkili olan fırtınadan dolayı yarın gerçekleştirilmesi planlanan Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada seferlerinden bazıları iptal edildi.

Gökçeada'dan Kabatepe'ye 07.00'de, Kabatepe'den Gökçeada'ya 05.00 ve 09.00'da yapılacak seferlerin iptali kararlaştırıldı. Bu hatta diğer seferlerin saatinde yapılması planlanıyor.

Bozcaada'dan Geyikli'ye ise 18.00, Geyikli'den Bozcaada'ya 19.00 saatlerindeki seferler yapılacak. Planlamadaki diğer seferler fırtına nedeniyle gerçekleştirilemeyecek.

GESTAŞ Deniz Ulaşım AŞ'nin hizmet verdiği diğer güzergahlarda seferlerin normal seyredeceği öğrenildi.

Kaynak: Haber Global TV

Meteoroloji Genel Müdürlüğü turuncu uyarı İstanbul hava durumu lodos şiddetli yağış